Kā izvēlēties labāko viedās mājas palīgu? Kuri parametri ir būtiskākie?

kā izvēlēties viedās mājas palīgu Datuve.lv

Regulāri mājas darbi prasa laiku, pūles un pat naudu, taču tirgū ir daudz gudru risinājumu, kas var palīdzēt sakārtot māju ātrāk un vienkāršāk. Kas jāņem vērā, izvēloties savām vajadzībām un mājokļa veidam labāko palīgu: robotu putekļusūcēju, logu tīrīšanas robotu un gaisa attīrītāju.

Izvēloties gudro mājas palīgu, ir svarīgi ņemt vērā noteiktus parametrus, jo tas ne tikai atvieglo mājas darbu veikšanu, bet arī var palīdzēt ietaupīt.

Robots putekļsūcējs – jauda un akumulatora ietilpība

Ja mājās ir paklāji, mazi bērni un četrkājainie draugi, grīdas tīrības uzturēšana var būt ārkārtīgi sarežģīta. Putekļsūcējs robots var palīdzēt nodrošināt kārtību bez lielas piepūles, taču ir svarīgi izvēlēties labāko variantu savai mājai. Pirmkārt, jums vajadzētu pievērst uzmanību tā akumulatoram un uzlādes laikam. Ierīces akumulatora ietilpība nosaka, cik ilgi tā var darboties un tīrīt ar pilnu uzlādi. Lielākā daļa palīgu tīrīs māju nedaudz ilgāk par stundu, tāpēc tie ir piemēroti dzīvokļiem, bet, ja dzīvojat mājā, meklējiet pēc iespējas lielāku robota akumulatora ietilpību. Piemēram, ar 2600 mAh akumulatoru pietiek aptuveni 150 minūšu nepārtrauktam darbam.

Būtisks robota putekļusūcēja darbības faktors ir motora jauda. Jo lielāka ir ierīces jauda, ​​jo efektīvāks ir pats tīrīšanas process, bet mazāka jauda nozīmē mazāku enerģijas patēriņu. Izvēloties, meklējiet optimālo variantu un ņemiet vērā, vai jūsu mājās ir daudz paklāju un pūkaini četrkājainie draugi – šādā gadījumā jāskatās uz robotiem ar jaudu vismaz 35 W.

Ja meklē gudru mājās palīgu, jāpadomā arī par putekļusūcēja vadību – pārbaudi, vai ar telefonu iespējams to vadīt attālināti un vai ir iespējams iestatīt sūknēšanas grafiku. Tālrunī lejupielādējamās lietotnes ļaus ne tikai plānot uzkopšanas laiku, bet arī dos iespēju izveidot mājas karti un atlasīt vietas, kurās robotam aizliegts iebraukt. Tirgus ir pilns ar jaunāko modeļu putekļu sūcējiem ar mākslīgo intelektu un attēlu interpretācijas tehnoloģijām – šādas ierīces aplikācijā iezīmē iztīrītās zonas, un integrētā kamera ļauj pat redzēt, ko dara jūsu mīlulis, atstājot to netraucētu.

Logu tīrīšanas robots – ierīces veids un viedā vadība

Logu tīrīšana sarežģītās vietās var aizņemt daudz laika un pacietības, taču šo uzdevumu var vienkāršot logu tīrīšanas robots. Izvēloties šo ierīci, noteikti pievērsiet uzmanību tās veidam (vai ierīce darbojas ar magnētiem vai piesūcekņiem) un drošībai. Lai gan tiek uzskatīts, ka magnētiskie roboti ir drošāki, tiem ir arī vairāki trūkumi – šīs ierīces ir smagas, nedarbojas uz spoguļu virsmām un biezākiem stikliem, un tā mehānisms var pat atstāt skrāpējumus. Ja izlemjat izvēlēties versiju ar piesūcekņiem, pārbaudiet, vai tīrīšanas robots kādu laiku var darboties, kad strāva ir izslēgta, un vai tam ir papildu stiprinājuma sistēma.

Tāpat vajadzētu izvēlēties ierīci ar lielu sūkšanas jaudu, kas būs svarīgi ārkārtīgi netīru virsmu tīrīšanai. Ir vērts padomāt par robotu, kuru vada mobilā lietotne, lai var attālināti sākt vai pabeigt tīrīšanu un mainīt robota atrašanās vietu. Jaunākajiem modeļiem ir arī mākslīgais intelekts, kas nosaka optimālāko tīrīšanas ceļu – tātad tas darbu veiks daudz efektīvāk.

Gaisa attīrītājs – troksnis un telpas lielums

Ja vēlaties māju bez putekļiem un citām gaisā esošām daļiņām, bez gaisa attīrītāja neiztikt. Šī ierīce palīdz izfiltrēt putekļus, kas atrodas gaisā, mājdzīvnieku spalvas vai citus alergēnus, tāpēc tas ir neaizstājams palīgs cilvēkiem ar alerģijām. Viens no būtiskiem gaisa attīrītāja parametriem ir HEPA filtrs, kas pārstāv vislabāko tīrīšanas efektivitāti, taču šādai ierīcei nepieciešama regulāra apkope. Tāpat ir svarīgi pievērst uzmanību gaisa attīrītāja jaudai – ierīcēm ar mazāku jaudu ir zemāka veiktspēja, kas nozīmē, ka gaisa filtrēšana prasīs ilgāku laiku. Par lieliem elektrības rēķiniem nav jāuztraucas, jo šīm ierīcēm raksturīga energoefektivitāte.

Lai izvēlētos pareizā izmēra gaisa attīrītāju, apsveriet telpas platību, kuru vēlaties tīrīt – ražotāji parasti norāda lielāko telpas izmēru, kurā iekārta var darboties vislabāk. Tāpat, salīdzinot dažādus gaisa attīrītājus, neaizmirstiet pārbaudīt ierīces radīto troksni vai nodrošinātās papildu funkcijas (mitrināšana un jonizācija). Protams, svarīga ir arī ierīces vadība – vai to ir iespējams vadīt attālināti ar mobilo lietotni, un vai var iestatīt taimeri un automātisku ierīces ieslēgšanu.

Saki “nē” pārtikas izšķērdēšanai — 4 lietotnes, kas palīdzēs plānot ikdienas ēdienkarti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us