8 idejas, ko iesākt ar veco tālruni

kur likt veco tālruni

Iemesli, kāpēc cilvēki iegādājas jaunu tālruni, ir dažādi. Ierīce var būt kļuvusi pārāk veca, tā var būt sabojājusies, ekrāni arī mēdz plīst. Tikpat labi tā var būt baterijas vaina, kas nelādē kā agrāk, taču iemesla var arī nebūt – varbūt Tu vienkārši vēlies jaunu ierīci. Ja ierīce vēl ir lietojama, nav iemesla to glabāt atvilktnē. Lūk, daži veidi, kā izmantot savu veco tālruni.

Izmanto to kā rezerves tālruni

Ja vēlies, tad veco tālruni vari izmantot kā rezerves variantu, piemēram, ceļojumu laikā (pieņemot, ka nākotnē tādi būs iespējami). Nekas nevar sabojāt ceļojumu tā, kā salauzts, pazaudēts vai nozagts viedtālrunis. Ja Tava galvenā ierīce pazūd, atrodoties prom no mājām, nopērc jaunu SIM karti un tas var būt burtisks dzīvības glābējs – un tas ir daudz lētāk, ātrāk un mazāk sarežģīti nekā pirkt jaunu tālruni svešā valstī.

Papildu tālvadības pults

Viedtālruņus var izmantot kā visai labas tālvadības pultis televizoriem vai straumēšanas ierīcēm. Apple TV ir lieliska iOS tālvadības lietotne, un lietotne Google Home kontrolēs Chromecast ierīces ar iOS un Android tālruņiem. Roku Android un iOS lietotne atveido tā ikonisko tālvadības pulti. Citas tālvadības lietotnes ietver Amazon Fire TV Android un iOS versijas, kā arī TiVo lietotnes Android un iOS versijas.

Vienā ziņā tālruņa lietotnes ir labākas nekā reālas tālvadības pultis: tām ir tastatūras, kas padara nosaukumu ievadīšanu daudz ātrāku.

Spēļu platforma

Tu vari izmantot savu veco tālruni ekskluzīvi tikai spēlēm. Ir daudz sīkrīku, piemēram, Moga mobilais spēļu statīvs Xbox bezvadu kontrolieriem, kas ļauj piestiprināt tālruni pie Xbox vai Playstation kontrolieriem, lai vadītu spēli. Ja Tev ir Switch, Razer Kishi dod iPhone un Android īpašniekiem universālu kontrolieri.

Uzstādi savu veco tālruni kā tīmekļa kameru

Mēs iepriekš esam izveidojuši pāris rakstus par to (skat. zemāk), kā Android vai iOS ierīci pieslēgt kā tīmekļa kameru (un arī citas ierīces). Tīmekļa kameras ir patiešām noderīgas gan drošībai, gan Zoom sanāksmēm, taču tās ir ļoti pieprasītas, un mūsdienās tās joprojām var būt grūti atrast. Tā vietā var izmantot kādu vecāku tālruni.

Kā Android vai iOS ierīci pieslēgt kā webkameru?

GoPro Hero 8 tagad var izmantot kā tīmekļa kameru arī Windows sistēmā

Aplikācija, kas ļauj Fujifilm bezpoguļa kameru izmantot kā webkameru

Pamācība, kā DSLR vai bezspoguļa kameru uzstādīt kā webkameru

Veco laiku mediju ierīce

Kādreiz daudziem no mums vienmēr bija līdzi divas ierīces: mobilais tālrunis un atsevišķs mūzikas atskaņotājs. Tavs vecais tālrunis joprojām var darboties kā atsevišķa multivides atmiņas ierīce, lai dublētu pašreizējo bibliotēku vai faktiski to izmantotu. Ja tam joprojām darbojas Wi-Fi, vari pat izmantot savu vecāko tālruni kā straumēšanas platformu. Tas varētu būt arī ideāls risinājums, lai izklaidētu mazu bērnu, atrodoties ceļā.

Bērna pirmais tālrunis

Runājot par maziem bērniem, Tava vecā ierīce var būt labs starta komplekts Tavam vai radinieku/draugu bērnam. Tajā var ievietot bērniem draudzīgas spēles un lietotnes, aktivizēt vecāku kontroli, utt. Ja tālrunis sabojāsies, nebūs jābēdā tik daudz, kā par jaunu ierīci.

Ziedo labdarībai

Ir organizācijas, kas pieņem vecus strādājošus tālruņus, tos atjauno un nodod tālāk kādam, kam tas patiešām ir nepieciešams. Piemēram, Facebook ir pieejamas dažādas labdarības grupas. Pirms nodošanas pārliecinies, ka tālrunis ir iztīrīts no vecās informācijas. Pamācība: Kā pirms pārdošanas iztīrīt Android telefonu?

Izjauc to

Dažiem telefonu izjaukšana var sagādāt elementāru prieku. Tad var apskatīties, kas lācītim vēderā. Tavs vecais tālrunis gadiem ilgi bija Tavas dzīves sastāvdaļa; varbūt būtu interesanti redzēt, kas tur iekšā? Dažādās vietnēs, piemēram, iFixit, ir detalizētas norādes, kā to izdarīt. Veiksmīga salikšana atpakaļ radīs vēl lielāku prieku. Tas gan prasīs pacietību un savā ziņā arī veiksmi un prasmes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us