Kā pirms pārdošanas iztīrīt Android telefonu?

Ja gatavojies iegādāties jaunu tālruni, bet vecais vēl ir darba kārtībā, varbūt ir vērts mazliet ietaupīt un pārdot iepriekšējo ierīci. Vai varbūt vēlēsities to atdot draugam vai kādam no ģimenes? Kaut vai nododot nolietoto ierīci atkārtotai pārstrādei, ir vēlams pirms tam kārtīgi iztīrīt telefonu no jebkādas informācijas, kas varētu būt saistīta ar jums.

Pirms tīrīšanas, ņemiet vērā, ka šeit aprakstītās darbības tika veiktas uz tālruņa Samsung Galaxy S9, kurā darbojas operētājsistēma Android 9. Taču lielākajai daļai pašreizējo Android tālruņu šie procesi ir gandrīz vienādi. Lieki piebilst, ka vispirms pārliecinieties, vai visi dati ir pārsūtīti uz jauno tālruni, dublēti vai arī veiktas šīs abas darbības. Kad vecais tālrunis būs iztīrīts, šiem datiem vairs nebūs iespējams piekļūt.

  • Dodieties uz Iestatījumi sadaļu;
  • Izvēlieties Vispārīga pārvaldība>Atiestatīt (Citās ierīcēs Sistēma>Papildu funkcijas>Atiestatīt);
  • Šeit tiks piedāvātas vairākas opcijas. Lai dzēstu visus datus, jāizvēlas opcija Sākotnējo datu atiestate (citos tālruņos Dzēst visus datus);
  • Jūs tiksit atkārtoti brīdināts, atgādinot, ka visi dati ierīcē tiks izdzēsti (Google konts, sistēmas un programmu dati, iestatījumi, mūzika, attēli un cita informācija), to skaitā arī visi konti, kuros esat ielogojies);
  • Izvēlieties opciju Atiestatīt;
  • Ja jums ir piemērots drošības PIN kods, tad pirms dzēšanas tas būs jāievada;
  • Tad parādīsies vēl viens logs, ar jautājumu, vai tiešām vēlaties izdzēst visus datus. Izvēlieties apstiprinošo atbildi.

Dzēšanas process parasti aizņem dažas minūtes. Jūsu tālrunis tiks restartēts un sāksies ar parastajiem jautājumiem, piemēram, valodas, konta, tīkla iestatījumiem. Tiklīdz jūs tos redzēsit, zināsit, ka atiestatīšana ir izdevusies.

Lietas, kas jāņem vērā

  1. Pirmkārt, ja jums ir Samsung tālrunis, pirms atiestatīšanas jums tiks prasīta Samsung konta parole (ja vien to esat sākotnēji izveidojis un pievienojis tālrunim).
  2. Ja jums ir Android tālrunis, kurā tiek izmantota vecāka operētājsistēmas versija (8. versija vai vecāka), pēc atiestatīšanas var tikt lūgts ievadīt ekrāna atbloķēšanas kodu. Tas varētu sagādāt neērtības, ja tālrunis jau ir atdots kādam citam. Rezultātā, ja jums ir vecāks tālrunis, pirms datu dzēšanas ieteicams izslēgt ekrāna bloķēšanu (dodoties uz Drošība>Ekrāna bloķēšana un atlasot Nav). Turklāt pirms atiestatīšanas izdzēsiet savu Google kontu (to atradīsit sadaļā Iestatījumi>Konts>Google).
  3. Ir pierādījumi, ka daži dati var saglabāties tālrunī arī pēc tā atiestatīšanas. Lai būtu īpaši piesardzīgs, pirms datu dzēšanas tālruni var šifrēt:
  • Dodieties uz Iestatījumi> Drošība> Papildu> Šifrēšana un akreditācijas dati un atlasiet Šifrēt tālruni;
  • Atgriezieties iestatījumu sadaļā un sāciet atiestatīšanas procesu.

Saistītie raksti:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

One Response

  1. Aizmirsāt vienu svarīgu niansi: ja ir 5.0 vai jaunāks Android, tad OBLIGĀTI izdzēsiet savu Google kontu, pirms veicat tālruņa attiestatīšanu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *