2025.gadā apkalpojošās sfēras darbiniekus nomainīs roboti

ASV valdības federālajā ziņojumā minēts, ka roboti varētu darba tirgū aizvietot nekvalificētos darbiniekus. Ir cerība, ka 2025.gadā roboti varētu būt tik attīstīti, ka, pasūtot kolu ar ledu, pie kases cilvēka vietā jums atbildēs mehānisms.

Ziņojumā [i]„Global Trends 2025: A Transformed World”[/i], kurš tika publicēts pagājušonedēļ, ASV valdības stratēģiskās domāšanas centrs piedāvāja savu viedokli par to, kādas militāras un ekonomiskas grūtības un vides pārmaiņas ASV var sagaidīt nākamajos 17 gados. Ziņojumā arī pētītas tehnoloģijas un iekļautas idejas par nākotni.

IT nozares darbinieki labi saprot, kā automatizācija var mazināt pieprasījumu pēc cilvēka darba, it īpaši datu centros. Roboti varētu palīdzēt tādās jomās, kā vecāku cilvēku kopšanā. Taču tas varētu nepatikt nekvalificētajam darbaspēkam, it īpaši imigrantiem, jo roboti varētu pārņemt dažus pienākumus, ko pašlaik veic ieceļotāji no citām valstīm.

[img]/images/upload/medical-robot.jpg[/img]

Pagājušogad Deivids Levijs (David Levy),pētnieks no Lielbritānijas, izdeva [url= http://www.amazon.com/Love-Sex-Robots-Human-Robot-Relationships/dp/0061359807/computerworld-20]grāmatu[/url], kurā viņš aprakstīja savas prognozes par to, ka ap 2050.gadu cilvēki varētu iemīlēties robotos un pat apprecēt tos. Šāda iespējamību gan stratēģiskās domāšanas centra ziņojums nepieļauj. Taču tajā ir daudz informācijas par robottehnikas izstrādājumiem, kas uzlabotu cilvēku spējas (piemēram, spēku, redzi, dzirdi un atmiņu).

Ziņojums arī koncentrējas uz to, kā ASV uzņems pārmaiņas pasaulē. Tajā teikts „2025.gadā ASV sevi apzināsies kā vienu no galvenajiem aktieriem uz pasaules skatuves.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us