2013. gada 1. ceturkšņa finanšu rādītāji: HP koncentrējas uz gada rezultātiem

Hewlett-Packard 2013. gada 1. finanšu ceturksni noslēgusi ar 28,4 mljrd. ASV dolāru lieliem ienākumiem, kas ir par 6% mazāk salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu. Uzņēmuma ceturkšņa peļņa ir 1,6 mljrd. ASV dolāru, kas salīdzinājumā ar to pašu laika periodu gadu iepriekš ir samazinājums par 12%.

„Vēl arvien ir jāizdara ļoti daudz, lai HP sasniegtu tādus finanšu rādītājus, kādus vēlamies, tomēr jau tagad, izrietot no mūsu darbībām 2012. gada maijā, sākam uzņemt apgriezienus. Mūsu galvenais mērķis ir sasniegt labus rezultātus gada pārskatā, un es nojaušu, ka mums tas izdosies. Gaidāmajos ceturkšņos plānojam tirgū ieviest vairākas jaunas programmatūras un pārsteidzošas inovācijas, un paredzam, ka uzņēmumā veiktā restrukturizācija šī gada laikā nesīs arvien lielākus ieguvumus,” atzīst Mega Vītmene (Meg Whitman), HP prezidente un vadītāja.

Personālo sistēmu grupas ieņēmumi 1. finanšu ceturksnī ir samazinājušies par 8%, bet peļņas norma (operating margin) bija 2,7%. Ieņēmumi no fiziskām personām ir samazinājušies par 13%, savukārt ienākumi no komerciālajiem klientiem ir kritušies par 4%. Pārdoto galddatoru skaists pieaudzis par 10%, bet pārdoto piezīmju datoru vienību skaits samazinājās par 14%.

Drukas grupas ieņēmumi sarukuši par 5%, ja salīdzina ar to pašu laika periodu pirms gada, bet peļņas norma sasniedza 16,1%. Pārdotās aparatūras vienību skaits samazinājās par 11%.

Uzņēmumu grupas ieņēmumi sarukuši par 4%, ja salīdzina ar to pašu laika periodu pirms gada, bet peļņas norma sasniedza 15,5%. Šajā grupā ieņēmumu pieaugums ir novērojams tikai tīklošanas jomā – attiecīgi 4%.

Programmatūras grupas ieņēmumi samazinājās par 2%, bet peļņas norma bija 17,0%. Ieņēmumi no atbalsta programmatūrām palielinājās par 11%, bet ieņēmumi no licencēm un pakalpojumiem samazinājās attiecīgi par 16% un 8%.

Uzņēmumu pakalpojumu grupas ieņēmumi, ja salīdzina ar 2012. gada 1. ceturksni, ir kritušies par 7%, bet peļņas norma sasniedza 1,3%. Ieņēmumi no lietojumprogrammām un biznesa pakalpojumiem samazinājās par 9%, savukārt IT ārpakalpojumu jomā ieņēmumi saruka attiecīgi par 6%.

HP Finanšu pakalpojumu ieņēmumi palielinājušies par 1%, savukārt peļņas norma bija 10,6%. Finanšu pakalpojumu grupas mazais ieņēmumu pieaugums skaidrojams ar 25% samazinājumu finansēšanas apjomos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us