2012.gadā plānots atvērt viesnīcu kosmosā

Tiek plānots, ka 2012.gadā tiks atvērta pirmā komerciālā kosmosa viesnīca [i]Galactic Suite Space Resort[/i]. Viesnīcas apmeklētāji varēs vērot saules lēktu 15 reižu dienā un apceļot apkārt pasaulei nieka 80 minūtēs. SIA [i]Galactic Suite[/i] ziņo, ka apmēram 200 cilvēku ir ieinteresēti viesnīcas apmeklējumam tērēt 3 miljonus eiro un 43 no tiem jau ir pieteikušies šim ceļojumam.

Viesnīcas apmeklētāji tiks ietērpti speciālos tērpos ar liplenti, kas ļaus darboties pretī bezsvara stāvoklim, „pielīpot” pie sienām vai griestiem. Katrā viesnīcas kapsulā ir vieta četriem pasažieriem un diviem apmācītiem astronautiem. Viesnīca pārvietosies ar ātrumu 19 tūkstoši jūdžu stundā (30577 km/h). Sākotnēji viesnīcai būs tikai viena kapsula, taču kapsulu skaits tiks palielināts, ja būs lielāks pieprasījums.


Viesnīcas sasniegšana prasīs vienu ar pus dienu un apmeklētāji 450 kilometru augstumā pavadīs trīs dienas. Cenā ir iekļauti arī transporta pakalpojumi no tūrista mājām uz salu Karību jūrā, kur notiks ceļojumam nepieciešamā apmācība astoņu nedēļu garumā. Uzņēmuma vadītājs Ksavjers Klaramunts paziņojis, ka projektu sponsorē kāds anonīms miljardieris-kosmosa entuziasts.

[url=http://www.galacticsuite.com/]Galactic Suite[/url]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us