2009.gadā sāks celt pirmo komerciālo kosmosa tūrisma centru

Amerikas Savienoto valstu Federālā Aviācijas administrācija (FAA) kompānijai Virgin Galactic atļāvusi sākt pirmās „kosmosa ostas” celtniecību. Nākamā gada pirmajā ceturksnī Ņūmeksikas štatā tiks sākta kosmosa bāzes celtniecība, savukārt tuvāko gadu laikā tā kļūs par centrālo bāzes vietu kosmosa tūrismam.

„Mēs esam uz kursa, lai Spaceport America celtniecību sāktu jau 2009.gada sākumā. Plānojam kompleksu uzbūvēt cik vien ātri tas iespējams,” skaidro kompānijas izpilddirektors Stīvens Landēns (Steven Landeene). Viņš informē, ka FAA atļauju nedeva, jo nebija apstiprināts projekts un veikts galējais ietekmes uz vidi novērtējums: „Še divi apstiprinājumi bija pēdējais solis ceļā uz komerciālās kosmosa stacijas celtniecību.”

[img]/images/upload/Virgin_Galactic.jpg[/img]
FAA devuši atļauju Virgin Galactic Ņūmeksikā celt kā horizontālās, tā arī vertikālās pacelšanās centru. Tas būs pirmais kosmosa iekarošanas objekts, kas no sākta gala projektēts kā pasažieriem piemērots komplekss. Projekta attīstītāji cer, ka pirmie kosmosa tūristi no šejienes gaisā pacelsies 2010.gadā, taču tas atkarīgs no tā, [url=http://datuve/raksts/1964/Virgin_Galactic_prezente_pirmo_soli_kosmosa_turisma/]cik ātri tiks izgatavoti pirmie kosmosa kuģi[/url].

Spaceport America tuvākās desmitgades laikā radīs tūkstošus jaunu, labi apmaksātu darba vietu. Tieši no Ričaarda Brensona (Richard Branson, attēlā) finansētās Spaceport America izveides lielā mērā būs atkarīga kosmosa tūrisma attīstība.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us