2009. gada lielākās izgāšanās.

2009. gads tūlīt jau beigsies, tādēļ nu jau varam atskatīties un novērtēt šī gada sasniegumus un arī zaudējumus. Par spīti starptautiskajai ekonomiskajai krīzei tehnoloģiju jomā šis gads ir bijis visai bagāts. Sākot ar Facebook un Twitter straujo augšupeju un beidzot ar viedtelefonu un digitālo grāmatu lasītāju uzplaukumu. Tomēr kā jau jebkurā jomā arī informācijas tehnoloģijas piedzīvojušas šādas tādas neveiksmes.

Jau pats 2009. gads sākās ar nepatīkamu pārsteigumu daudzajiem Zune lietotājiem, kad atskaņotāji vienkārši pārtrauca darboties. Microsoft vēlāk gan paskaidroja, ka vaina bija Zune iebūvētajos kalendāros, kam bija problēmas ar gadu miju. Traucējumi šīm ierīcēm gan bija tikai uz 1 dienu, taču tas pamatīgi sabojāja šo atskaņotāju tēlu, kuru mierīgi varēja sabradāt uzticamie iPod.

[img]/images/upload/20091224001450.jpg[/img]

Arī slavenais [url=http://facebook.com]facebook.com[/url] pabojāja savu tēlu, kad klajā nāca ziņas, ka tas piesavinās visu informāciju, ko tā lietotājs ir augšupielādējis portālā. Un šīs tiesības portāls saglabā uz visiem laikiem, pat, ja lietotājs informāciju izdzēš. Vēlāk gan Facebook pārstāvji taisnojās, bet tēls portālam jau bija labi iedragāts.

Tālāk seko sociālo portālu pārlieku lielā iejaukšanās cilvēku dzīvēs. Runas par [url=http://twitter.com]Twittera[/url] atkarību sākās, kad Kongresa pārstāvji ASV prezidenta Obamas runas laikā tvītoja par saviem iespaidiem un uzskatiem saistībā ar prezidenta teikto.
Debates par šo apsēstību pieņēmās spēkā, kad kāds līgavainis ziņojumus sūtīja savas kāzu ceremonijas laikā. Un cilvēkus vēl vairāk satracināja kāda topošā māmiņa, kas uz Twitteru ziņas sūtīja savu dzemdību laikā.

[img]/images/upload/20091224001542.jpg[/img]

Vairākas neveiksmes piedzīvoja arī Google. Pirmkārt būtu minama Gmail vairākkārtējā nobrukšana februārī un septembrī, kas daudziem cilvēkiem sagādāja ne mazums nepatīkamu mirkļu, jo īpaši tiem, kas šo e-pastu izmanto darba vajadzībām un tajā uzglabā sev svarīgus datus.
Nākamā Googles izgāšanās bija Google Wave. Daudzi cīnījās, lai iegūtu ielūgumus šajā iespējām bagātajā platformā, taču cerētā prieka vietā bija liela vilšanās, jo Google Wave vēl nav līdz galam izstrādājis vairākas tā funkcijas, un tajā ir tik maz lietotāju, ka nav īsti ar ko izmēģināt kā tad darbojas šis čats. Tomēr vēl jau ir laiks Google Wave saņemties un iekarot cilvēku sirdis.

[img]/images/upload/20091224001642.jpg[/img]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us