2009. gadā atdzims FX procesori no AMD

Nākamā gada laikā Advanced Micro Devices plāno atgriezties pie sen aizmirstā vecā – visaugstākās raudzes FX sērijas procesoriem. Ar „Deneb FX” segvārdu kodētie mikroprocesori varētu tikt prezentēti kaut kad nākamā gada vidū, taču pagaidām nav skaidri zināms vai tie būs spējīgi „sasist lupatās” konkurentu izstrādājumus, kas līdz šim bija Athlon FX firmas zīme.

Deneb FX būs četru kodolu procesors ar trīs līmeņu kešatmiņu. Tas atbalstīs kā DDR2, tā arī DDR3 tipa operatīvās atmiņas (attiecīgi, līdz 1066 un līdz 1333 MHz), un atmiņas kontrolieris būs iestrādāts jau pašā procesorā. Tā kā līdz debijai ir vēl tālu, nav zināma precīza specifikācija, taču visticamāk tiks izmantots 45nm tehnoloģiskais process un takts frekvence būs augstāka par nākamo paaudžu AMD CPU piedāvāto (tātad, vairāk nekā 3 GHz). Paredzams, ka FX sērijas slavas spodrinātājs tiks veidots ar AM3 ligzdas atbalstu.

[img]/images/upload/FX55.jpg[/img]

[i]Iepriekšējo gadu veikums – AMD Athlon FX-55 procesors[/i]

AMD Athlon 64 FX pirmo reizi tika prezentēti pirms pieciem gadiem. Šo procesoru sūtība bija apmierināt entuziastu un datorspēļu fanu prasības pēc kvalitatīva „dzelža” ar plašām virstaktēšanas iespējām. Šo sēriju kompānija pārtrauca līdz ar X86 procesoru karaļa kroņa zaudēšanu 2006. gadā (kad debitēja Intel Core 2 Duo risinājumi).

Kompānijai ir īpaši svarīgi FX procesoru izveidot cik vien labu iespējams, jo cilvēki, kas spēj maksāt apmēram 1000 vai pat vairāk ASV dolārus par procesoru, bez ierunām meklēs kādu citu variantu, ja viņiem piedāvātā veiktspēja šķitīs neatbilstoša, respektīvi, nebūs labākā tirgū.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us