2008.gadā pirāti “nozaguši” programmatūras ražotājiem apmēram 50 miljardus ASV dolāru

Ikgadējā IDC un [i]Business Software Alliance[/i] (BSA) atskaite ziņo, ka piektā daļa no programmatūras Amerikas Savienotajās Valstīs ir pirātiska, savukārt visā pasaulē pirāti programmatūras ražotājiem nodarījuši zaudējumus 50 miljardu ASV dolāru apjomā. Pirātiskās PC programmatūras apjomi visā pasaulē auguši jau otro gadu pēc kārtas – no 38 uz 41 procentu.

Šis pieaugums raksturojams ar to, ka pieaudzis pārdoto datoru skaits Ķīnā un Indijā, kurās pirātisma līmenis ir ļoti augsts. BSA prezidents un galvenais izpilddirektors Roberts Hollimens (Robert Holleyman) saka: „Mēs turpinām progresēt cīņā pret PC programmatūras pirātismu daudzās valstīs, kas palīdz cilvēkiem ASV vadītajā globālajā programmatūras industrijā.”

„Taču pirātisms joprojām ir izplatīts ASV un citās valstīs. Tas dod negodīgas priekšrocības nelegālās programmatūras lietotājiem un izplata drošības riskus. Mēs nevaram samierināties ar šāda apjoma zaudējumiem ekonomiskās krīzes laikā.”

Valstis ar zemāko pirātisma apjomu ir ASV, Japāna, Jaunzēlande un Luksemburga, kurās tas sasniedz apmēram 20%. Augstākie rādītāji (apmēram 90%) ir Armēnijā, Bangladešā, Gruzijā un Zimbabvē. Reģioni ar visaugstāko pirātisma apjomu ir Centrālā un Austrumeiropa (67%) un Latīņamerika (65%). Savukārt zemākie rādītāji ir Ziemeļamerikā (21%) un Eiropas Savienībā (35%).

Raksta avots – [url=http://www.tgdaily.com/content/view/42401/140/]TG Daily[/url]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us