14528 īsziņas mēnesī – tikai ASV un tikai meitenes…

Kalifornijā dzīvojošā 13 gadus vecā Reina Hārdestija (Reina Hardesty) mēneša laikā no sava mobilā tālruņa nosūtījusi 14528 īsziņas, ziņo portāls NY Post. Šāds apjoms ir ekvivalents apmēram 484 ziņojumiem dienā, kas daudzuprāt ir teju neiespējams rādītājs.

Meitenes tēvam Gregam atsūtītā rēķina atskaite bijusi 440 lappušu gara. „Vispirms es gardi smējos. Domāju, ka tas ir neprāts, ka tas nav iespējams,” stāsta 45 gadus vecais kungs, „Bet tad es uzreiz ķēros pie kalkulatora, lai pārbaudītu vai tas maz ir iespējams.”

Kā izrādās – tas ir iespējams. Ja dienā jānosūta 484 ziņojumi, puse no nomodā pavadītā laika tiek iztērēta, sūtot ziņas. Tad es nodomāju, ka [mobilo sakaru sniedzējam] AT&T ir ieviesusies kāda kļūme, turpina G.Hārdestijs. Taču tā neesot bijusi neprecizitāte. Laimīgā kārtā G.Hārdestijs meitai bija paņēmis pieslēgumu par 30 ASV dolāriem mēnesī, kas pieļauj nelimitētu bezmaksas īsziņu sūtīšanas skaitu. Citādā gadījumā kompānijai nāktos atdot apmēram 2905 ASV dolārus par īsziņām (katra – 20 AS centi).

[img]http://datuve/images/upload/20090113162738.jpg[/img]
Atbildot uz jautājumu kam gan šāds ziņu apjoms tiek sūtīts, meitene paskaidrojusi, ka daudziem no viņas draugiem ir nelimitēts ziņojumu sūtīšanas skaits, un viņi arī ir galvenie sarunu partneri. 14,5 tūkstošu ziņojumu galvenā daļa tiek izsūtīta četrām draudzenēm – 12 līdz 13 gadus vecām meitenēm. „Bija ziemas brīvlaiks un man bija garlaicīgi,” atzīstas Reina.

Aculiecinieki ziņo, ka, kamēr citas meitenes karaoke ballītē dziedājuši, viņa sūtījusi ziņas savai labākajai draudzenei, kas sēdējusi turpat blakus. Pat sasniegtais īsziņu skaits draugiem tika noziņots ar SMS palīdzību.

ASV veikts pētījums liecina, ka, vecumā no 13 līdz 17 gadiem pusaudži mēnesī nosūta 1742 īsziņas. Savukārt 13 gadus vecās meitenes tēvs mēnesī nosūta ap 900 ziņojumiem – par 700 vairāk nekā vidusmērā viņa vecuma grupā.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us