1188 apkopojis informācija par vairāk kā 350 Lieldienu pasākumiem

Tuvojoties [b]Lieldienām[/b], Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis Lieldienu pasākumu karti, kurā apkopota informācija par vairāk kā 350 svētku pasākumiem visā Latvijā – www.1188.lv/karte/lieldienas.

Šogad Lieldienās Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja baudīt ļoti plašu svētku pasākuma programmu. Uzziņu dienests 1188 ir apkopojis informāciju par vairāk kā 350 dažādiem kultūras un izklaides pasākumiem, kā arī dievkalpojumiem, tostarp informāciju par vairāk kā 200 koncertiem un gadatirgiem visā Latvijā.

Visplašākās svētku programmas būs Rīgā, Dobelē un Tukumā, bet interesanti solās būt arī Lielās dienas svētki Jūrmalā, Lieldienu lustes Cēsīs ar olu ralliju, modes skati un milžu cīņām, Lieldienu Jampadracis Preiļos, Lieldienu svētki Turaidā pēc sentēvu tradīcijām, kā arī Lieldienu Zaķu skrējiens Alūksnē, bet kārtīgi izšūpoties varēs Daugavas muzejā.

Jau ierasts, ka Lieldienās Uzziņu dienesta 1188 klienti visbiežāk vaicā par šūpoļu atrašanās vietām, interesējas par tautas ticējumiem, tradicionālākajām svētku ēdienu receptēm un galda klāšanas paradumiem. Klientus interesē arī par dažādu ticību Lieldienu svinēšanas tradīcijas, kā arī par ebreju un pareizticīgo Lieldienas.

Arī Lieldienu laikā klienti uzdod [b]netradicionālus jautājumus[/b], tostarp:

– Kur vēl Lieldienu rītā var nopirkt baltas olas

– Bērni interesējas, ap cikiem zaķis iznēsā olas un kāda ir
Lieldienu zaķa adrese

– Kāpēc olas nes tieši Lieldienu zaķis

– Kāpēc Ziemassvētki katru gadu ir vienā datumā, bet Lieldienas
katru gadu citā laikā

– Kā tikt pie pelēkām un zilām olām

– Kāds ir Lieldienu tulkojums citās valodās

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us