2011.gadā “Tele2” uzrādīja stabilu finanšu sniegumu un attīstībā investēja 7,1 miljonu latu

Mobilo sakaru operators “Tele2″ 2011. gadu noslēdza ar stabiliem finanšu rezultātiem un klientu skaitu, kā arī būtisku ieguldījumu 3G jeb trešās paaudzes tīkla attīstībā. “Tele2” apgrozījums pērn bija 85,5 miljoni latu, kas ir par 9% mazāk nekā 2010.gadā. Savukārt “Tele2” peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA* palielinājās par 0,4% salīdzinājumā ar 2010.gadu, sasniedzot 29,7 miljonus latu.

“Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: “2011.gads gan “Tele2”, gan telekomunikāciju nozarei kopumā bija ar plusa zīmi. Neraugoties uz intensīvo konkurenci, Tele2 saglabāja praktiski nemainīgu klientu skaitu pēcapmaksas segmentā un nostiprināja līderpozīcijas priekšapmaksas segmentā ar sarunu karti “Zelta Zivtiņa”. Tas izdevās pateicoties jaunu un inovatīvu pakalpojumu ieviešanai par klientiem izdevīgākām cenām, kā arī investīcijām mobilo sakaru kvalitātē. Pagājušā gadā ieguldījām 7,1 miljonu latu un uzstādījām 200 jaunas bāzes stacijas, tādējādi ievērojami uzlabojot ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu un jaudu, kā arī nodrošinot augstvērtīgus balss sakarus. Šobrīd “Tele2” ātrgaitas mobilā interneta pakalpojumi pieejami jau 70% iedzīvotāju.”

2011.gada nogalē “Tele2” pakalpojumus lietoja 1 020 424 klientu. Pateicoties efektīvai darbībai un izmaksu optimizēšanai, uzņēmuma EBITDA rentabilitātes rādītājs bija 35% apmērā, kas ir par 3% vairāk nekā 2010.gadā un nodrošinās turpmāku biznesa attīstību.

V.Vancovičs, komentējot 2012.gadu: “Šis gads ir iesācies veiksmīgi – ar ceturtās paaudzes jeb 4G frekvenču izsoli Latvijas valsts ir ieguvusi būtisku papildinājumu budžetam, savukārt “Tele2” ieguva nepieciešamās frekvences pakalpojumu sniegšanai 4G standartā, tādējādi nodrošinot nākotnes tehnoloģisko attīstību. Šogad nozarē saglabāsies augsts konkurences līmenis un varēsim novērot lielāku patēriņa pieaugumu tieši mobilā interneta jomā. Visticamāk, strauja pakalpojumu attīstība 4G tehnoloģijās vēl nenotiks, jo tam šobrīd nav komerciālas jēgas, tā vietā uzmanība tiks koncentrēta uz 3G tīkla attīstību. “Tele2” darbības prioritāte būs augsta klientu apmierinātība, un inovatīvu un izdevīgu produktu piedāvāšana klientiem, īpaši mobilā interneta jomā.”

Saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas mērījumiem “Tele2” ir mobilo sarunu kvalitātes līderis, kura pakalpojumus izmanto katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Tāpat “Tele2” ir klientu uzslavētākais uzņēmums starp lielākajiem sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, ko apliecina projekts LabsServiss.lv. Kopš “Tele2” dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi sasnieguši 157 miljonus latu. Tele2 mobilo sakaru tīkls ir pieejams 99% iedzīvotāju, savukārt mobilais internets – 70% iedzīvotāju. Savu 11 darbības gadu laikā Tele2 valstij nodokļos samaksājis 163 miljonus latu.

“Tele2 AB Grupas”, vienas no Eiropas vadošajām telekomunikāciju kompānijām, apgrozījums 2011.gadā veidoja 3,2 miljardus latu, kas ir par 1% vairāk salīdzinājumā ar 2010.gadu. Savukārt “Tele2 AB Grupas” peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA sasniedza 848 miljonus latu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us