2022. gada automašīnu tirgus: Kuri ražotāji piedāvās elektromobiļus?

2022. gada automašīnu tirgus

Elektromobiļu popularitāte nenoliedzami aug – 2021. gada pirmajā pusē elektromobiļu pārdošanas apjomi pieauga par veseliem 168 procentiem , un otrais pusgads nebija sliktāks. Arvien pieaugošais pieprasījums nodrošina arvien lielāku piedāvājumu, un šogad ir cerības redzēt vairākus ievērības cienīgus modeļus. Paredzams, ka 2022. gada automašīnu tirgus tiks papildināts ar vairākiem jauniem elektromobiļiem. Šodien apskatīsim septiņus modeļus, kuriem vajadzētu pievērst vislielāko uzmanību.

Audi A6 E-Tron

Audi-A6-E-Tron
2022. gada automašīnu tirgus: kuri ražotāji piedāvās elektromobiļus?

Jaunais Audi meistardarbs pirmo reizi tika prezentēts “Auto Shanghai 2021”, taču tā oficiālā tirdzniecība sāksies tikai šogad. Uzņēmums jau ir pierādījis, ka spēj piesaistīt ikviena uzmanību ar savu e-tron sēriju, un jaunais A6 E-Tron ir tikai vēl viens izcils piemērs.

Tiek ziņots, ka Audi A6 E-Tron kopējā jauda ir 469 zirgspēki un ar pilnu uzlādi tas spēj nobraukt vairāk nekā 692 kilometrus. Līdz 100 km/h šim Audi elektriskajam auto vajadzētu paātrināties mazāk nekā 4 sekundēs.

Toyota bZ4X

2022. gada automašīnu tirgus: kuri ražotāji piedāvās elektromobiļus?

Toyota vadītāji nekad nav bijuši optimistiski par elektromobiļiem, taču viņu jaunākais produkts jau tagad saņem lielu uzmanību. Tas ir pirmais sērijveidā ražotais automobilis, ko Toyota jau no paša sākuma ir izstrādājusi kā elektromobili.

bZ4X ir ietilpīgs, ērts pilsētas SUV, kuram ir arī pilnpiedziņa, nodrošinot ne tikai labāko bezceļa veiktspēju visā segmentā, bet arī jaudu no atsevišķiem elektromotoriem katrai automašīnas asij.

Paredzams, ka pat pēc 10 gadu lietošanas akumulatoram joprojām būs 90 procentu ietilpība. Tieši šis aspekts tika noteikts par mērķi, izstrādājot bZ4X akumulatorus. Tiek lēsts, ka akumulatora kalpošanas laiks ir 10 gadi vai 240 000 km, atkarībā no tā, kurš rādītājs tiek sasniegts ātrāk.

BMW iX M60

BMW-iX-M60
2022. gada automašīnu tirgus: kuri ražotāji piedāvās elektromobiļus?

Pēc salīdzinoši agras debijas elektrisko automašīnu tirgū BMW popularitāte šajā segmentā ir mazinājusies. Neskatoties uz to, uzņēmums izstrādā vairākus jaunus un ievērības cienīgus produktus, no kuriem viens ir BMW iX M60, kas tika prezentēts šī gada sākumā.

Ir redzams, ka tas ir iX uzlabojums ar mazāku svaru, labākām bremzēm un, protams, uzlabotu aerodinamiku. Paredzams, ka šī pilnpiedziņas apvidus auto ražošana tiks uzsākta martā un sagaidāms, ka pie pircējiem tas nonāks jau šīs vasaras sākumā.

Ford F-150 Lightning

Ford-Lightning
2022. gada automašīnu tirgus: kuri ražotāji piedāvās elektromobiļus?

Ford, iespējams, ir 2022. gada automašīnu tirgus gaidītākais un riskantākais produkts. Nav noslēpums, ka standarta pikaps F-150 ir ārkārtīgi populārs ASV. Tas ir bijis visvairāk pārdotais transportlīdzeklis otrpus Atlantijas okeānam jau vairāk nekā 40 gadus, tāpēc elektriskās versijas piedāvājums ir īsts izaicinājums.

Ir paredzēts, ka Ford F-150 Lightning ielās nonāks šogad. Jāpiemin, ka pieprasījums pēc šī Ford šedevra pagājušā gada nogalē bija milzīgs, jo pirkumam jau laicīgi reģistrējās vairāk kā 200 000 cilvēku. Būs patiešām interesanti redzēt, kā uzņēmumam izdosies apmierināt pieprasījumu pēc šī pikapa elektriskās versijas.

Polestar 3

Polestar-3

Lielu uzmanību ir piesaistījis apvidus auto Polestar elektriskais modelis, un tā izskats ir visnotaļ saistošs. Daudzus pārsteidza Polestar 2, kas debitēja 2021. gada vasarā, dodot cerības, ka pieprasījums uz Polestar 3 būs vēl lielākas.

Vienai no šī elektromobiļa galvenajām īpašībām vajadzētu būt tā ārkārtīgi ātrajai uzlādei, kas ļaus uzlādēt auto līdz 80 procentiem vien nieka 20 minūtēs. Turklāt ražotājs sola 600 km nobraukumu ar vienu uzlādi. Izklausās patiešām labi, vai ne?

Lotus Evija

Lotus-Evija

Aizkavējusies elektromobiļa izlaišana nav nekāds jaunums. Starp tiem, kas vairākkārt mainījuši savus plānus, ir britu kompānija Lotus, kas jau kādu laiku gatavo elektrisko sporta auto Evija. Lai kā arī būtu, ielās tam vajadzētu nonākt jau šogad.

2000 zirgspēku jaudu un 300 km/h ātrumu tas varēs sasniegt nieka deviņās sekundēs. Tas ir par 5 sekundēm ātrāk, nekā Bugatti Chiron. Tiek lēsts, ka šis superauto maksās 2,4 milj. eiro, un būs interesanti paskatīties, kā šāds elektromobilis izskatās realitātē.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Īlona Maska veidotās kompānijas Tesla pirmo elektrisko pikapu bija paredzēts laist klajā daudz agrāk, taču tas joprojām nav pieejams. Par Cybertruck ir dzirdēts daudz kas, un ir pilnīgi iespējams, ka arī šogad mēs to neredzēsim. Paredzams, ka Tesla Cybertruck, būs pieejams līdz 2023. gada pirmā ceturkšņa beigām, lai gan iepriekšējie plāni paredz, ka tam jāiznāk šī gada beigās.

Galvenais iemesls šādai atlikšanai ir elektriskā pikapa iespēju un funkciju izmaiņas. Lai kā arī būtu, Tesla ir slavena ar saviem nestandarta risinājumiem, tāpēc tikai laiks rādīs, vai šo modeli redzēsim šogad vai nākamgad.

Protams, šīs nav visas elektriskās automašīnas, kas debitēs šogad. Tirgū vajadzētu redzēt arī Volvo XC90, korejiešu Genesis GV60 un Rivian R1S. 2022. gada elektromobiļu tirgus patiešām izskatās aizraujošs. Un kādu modeli gaidi Tu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us