Nākotnē norēķinos mobilie telefoni aizstās kredītkartes

Jau tagad telefons sevī apvieno daudz funkciju – cilvēki telefonā lasa e-pastus, ar tā palīdzību apmaksā, piemēram, maksu par stāvvietu Rīgā. Eksperti prognozē, ka tuvāko gadu laikā mobilie telefoni sniegs vēl vairāk iespēju – piemēram, tos varēs izmantot, lai norēķinātos par pirkumu – elektroniskās maksājumu kartes vietā. Tas iespējams tieši pateicoties NFC jeb īsa rādiusa bezvadu datu pārraides tehnoloģijām.

Kā stāsta elektronisko maksājumu nozares uzņēmuma „POINT Transaction Systems” Baltijas valstu vadītājs Agris Štikāns, NFC (Near Field Communication), tehnoloģijas elektronisko maksājumu jomā pasaulē ieņem aizvien nozīmīgāku vietu, un tiek arvien aktīvāk ieviestas līdz ar viedtālruņu popularitātes pieaugumu.

„Mobilie maksājumi, ko nodrošina NFC tehnoloģijas, tuvākajos gados piedzīvos ļoti strauju popularitātes kāpumu. NFC izmantošana noteikti atvieglos cilvēku dzīvi, tajā pat laikā sniedzot jaunas biznesa iespējas tiem, kas šīs tehnoloģijas piedāvā un apkalpo”, stāsta Agris Štikāns, uzņēmuma Point Transaction Systems Baltijas valstu vadītājs.

[img]/images/upload/20120126223313.jpg[/img]

No 25.-27.janvāra Stokholmā notiks starptautiska konference „NFC Composium 2012”. Tā veltīta mobilo maksājumu, tostarp arī NFC (Near Field Communication) attīstībai un arvien plašākam pielietojumam ikdienā. Kā paneļdiskusiju un lekciju dalībnieki konferencē piedalīsies daudzi pasaulē atpazīstamu uzņēmumu pārstāvji – gan no avio un viesnīcu industrijas, gan banku, IT, tirdzniecības u.c. sektoriem, jo NFC tehnoloģijas ir norēķinu nākotne daudzās jomās.

Viens no šīs nozīmīgās konferences sponsoriem ir arī uzņēmums POINT, kas Eiropā ir vadošais elektronisko maksājumu risinājumu jomā. Konferences laikā tiks apskatīta dažādu gadījumu analīze, notiks paneļdiskusijas par to, kā labāk adaptēt NFC tehnoloģijas.

Vairāk informācijas par Stokholma notiekošo konferenci „NFC Composium 2012” : [url=http://www.nfcsymposium.com/]www.nfcsymposium.com[/url]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us