Jauna DVD kopēšanas aizsardzība

Datu aizsardzības kompānija [b]Macrovision[/b] laidusi apgrozībā jaunu DVD kopēšanas aizsardzības tehnoloģiju.
Kompānija norāda uz patreizējo DVD kopēšanas aizsardzības nesekmību, kas tika uzlauzta 1999. gadā.

Internetā ir pieejamas daudzas programmas, ar kurām var apiet pašreiz pielietoto DVD disku kopēšanas aizsardzību un izveidot nelegālas kopijas.

Oriģinālie DVD kopēšanas aizsardzības instrumenti, saukti par [i]satura skremblēšanas sistēmām[/i], tika izstrādāti tehnoloģiju apvienībā, kas ir saistīta ar Holivudas filmu ražotājiem.

Jaunā koalīcija, kas iekļauj Warner Bros. un Walt Disney kompāniju, kā arī lielās tehnoloģiju kompānijas IBM, Sony, Microsoft un Intel, strādā pie jaunas satura aizsardzības tehnoloģijas nākamās paaudzes DVD diskiem. Šī tehnoloģija, saukta par [i]uzlabotas satura piekļuves sistēmu[/i], kas nav izstrādāta lietošanai tagadējos DVD. Grupa neko daudz nav ziņojusi par izstrādes progresu, taču kompānijas apgalvo, ka tehnoloģija būs gatava pirmā HD video DVD izlaišanas brīdī 2005. gada nogalē.

[b]Macrovision[/b] inženieri esot vairākus gadus pētījuši kā dažādas DVD kopēšanas programmatūras strādā, un ir izdomājuši veidus kā apstrādāt DVD kodēšanu, lai bloķētu lielāko daļu šo programmu. Tas nozīmē, ka pašam audio un video saturam nav nepieciešama jauna aparatūra un netiek skremblēts savādāk.

Izmantojot kopēšanas instrumentus aizsargāta DVD kopēšanai, tie var nedarboties vai izdot kļūdas paziņojumus. Šī tehnoloģija bloķēs lielāko daļu kopēšanas programmu, taču ne visas. Turklāt to var viegli atjaunināt nākamajiem diskiem, tiklīdz [i]pagrīdes programmētāji[/i] atradīs veidus, kā apiet [b]RipGuard[/b].

Jaunā tehnoloģija ir pārbaudīta lielam DVD atskaņotāju klāstam, testējot saderību. Kompānija pauž pārliecību par šīs tehnoloģijas kodēto disku saderību ar visām lielākajām DVD atskaņotāju markām un PC diskdziņiem.

Avots: news.com.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us