Galvenās kļūdas Linux kodola kodā ir izlabotas

Balstoties uz nesenu pētījumu, jaunākajā Linux koda galvenajā daļā ir izlabotas vairākas nopietnas drošības kļūdas, bet sevi var pieteikt arī citas mazākas kļūmes.

[i]Coverity[/i] vadītājs Sets Hallems (Seth Hallem) komentējis: “Decembrī, [i]Coverity[/i] aplūkoja Linux kodola versiju 2.6.9 – atvērtā koda programmatūras sirdi, un sešus kritiskus robus failu sistēmas kodolā un tīkla nodrošinājumā. Jūlijā, kodu analītiķi pārbaudīja jaunāko Linux kodola versiju 2.6.12, un atrada dažas programmētāju kļūdas. Pagaidām, atrasti tikai 1 008 defekti Linux kodola versijā 2.6.12. Tās ir kodēšanas problēmas, kas var izraisīt drošības robus, galvenokārt uz draiveriem, šāda nevērīga izturēšanās var novest pie vēl vairāk kļūdām. Par kļūdām, kuras mēs atradām, mēs ziņojām. Tai pat laikā, cilvēki turpina rakstīt “tārpainu” kodu. Kā tiek ieviests jauns kods tā tajā ir jaunas kļūdas.”

Rezultātā kopējais kļūdu blīvums (rindu skaits uz tūkstošs koda rindām) samazinājies no 0,17 līdz 0,16 defektiem. Pētījumi liecina, ka Linux ir droša un gatava operētājsistēma. Tas varētu to padarīt to pievilcīgāku lietotājiem un vēl jo vairāk firmām.

Hallems turpina: “Coverity kodu analizatori meklē kļūdas C un C++ programmas kodā. Kompānija neizpauž kādus drošības robus tā atradusi. Ir zināms vienīgi, ka kļūdas ir atrastas failu sistēmā un tīklošanas kodā, kas ir ļoti nopietnas kļūdas, jo to izmanto visi Linux lietotāji. Citas kļūdas ir mazāk nopietnas, jo tās saistītas ar draiveriem, piemēram, lietotājs tiks pakļauts riskam tikai tad, kad izmantos šos draiverus. Nav iespējams salīdzināt Linux kodu ar Microsoft Windows operētājsistēmas kodu. Windows pamatkods nav pieejams [i]Coverity[/i] lai to varētu skanēt, un vilktu paralēles ar Linux operētājsistēmu. Microsoft izmanto līdzīgas analizēšanas ierīces kā Coverity lai izzinātu veterānu Windows kodu. Viens rīks, zināms kā [i]Prefast[/i], darbojas uz katra izstrādātāja darbstacijas lai atrastu vienkāršas kļūdas. Cits rīks, [i]Prefix[/i], ik nakti apstrādā Windows sākumkodu lai atrastu nopietnākas kļūdas. Līdzīgi kā pagājšreiz, [i]Coverity[/i] plāno [url=http://linuxbugs.coverity.com/main.html]analizētāju rezultātus padarīt atklātus[/url] Linux izstrādātājiem, tā lai atrastās kļūdas var tikt salabotas.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us