Microsoft jaunā transkripcijas programma

Microsoft Word tīmekļa versijai tiek pievienota audio transkripcijas programma. Transkribēšana parādīsies Word tiešsaistes versijā Microsoft 365 abonentiem. Tā nodrošinās vienkāršu veidu, kā automātiski pārrakstīt audio. Microsoft atbalsta esošos audio failus vai pat iespēju ierakstīt sarunas tieši programmas Word tīmekļa versijā.

Kad saruna būs pārrakstīta, Microsoft AI atdalīs katru runātāju un sadalīs sarunu sadaļās, kuras ir viegli atskaņot, rediģēt un ievietot Word dokumentā. Transkripcijas programma atbalsta arī audio vai video, ko esat ierakstījis iepriekš. Tiek atbalstīti līdz 200 MB MP3, WAV, M4A vai MP4 formātu faili. Apstrādes laiks ievērojami atšķirsies, ja tiks augšupielādēts atsevišķs audio fails, taču ja saruna tiek ierakstīta pa taisno Word tīmekļa versijā, transkripcijas pabeigšana aizņems vien dažas sekundes.

Programmas mērķis

Transkripcija darbojas, tverot jebkuru skaņu, kas nozīmē, ka jūs to varat izmantot, lai pārrakstītu sapulces, zvanus vai pat YouTube videoklipus. Word arī uztvers jūsu pašu ierunātu audio failu no datora mikrofona. Microsoft šo funkciju galvenokārt izstrādāja priekš žurnālistiem, kuri pārraksta intervijas, studentiem, kuri ieraksta lekcijas, un visiem citiem, kam nepieciešams viegli pierakstīt sapulces un zvanus.

Transkripcija Word dokumentā

Sākotnēji pakalpojums Transcribe tiks palaists Word programmas tīmekļa versijā, taču šī gada beigās tiek plānots to ieviest arī Word iOS un Android lietotnēs. Angļu valoda šobrīd ir vienīgā atbalstītā valoda, taču, ņemot vērā Microsoft globālo atbalstu, ir saprātīgi pieņemt, ka drīz transkribēšanas funkcija tiks paplašināta arī citās valodās. Jāņem vērā, ka Microsoft ierobežo transkripciju tikai Microsoft 365 abonentiem. Augšupielādēto audio ierobežojums ir līdz piecām stundām mēnesī, taču pa taisno Word tīmekļa versijā ierakstītajam audio ierobežojumu nav.

Parēķinot, sanāk, ka ierobežojums ir tikai 300 minūtes mēnesī, kas ir puse no 600 minūtēm, ko piedāvā konkurenti, piemēram, Otter.ai. Otter piedāvā arī līdzīgu tīmekļa saskarni zvanu ierakstīšanai un transkribēšanai reāllaikā. Microsoft programmā ievietotais transkripcijas audio tiek tverts WAV formātā un augšupielādēts jaunā mapē ar nosaukumu “Transcribed Files” jūsu pašu OneDrive krātuvē.

Saistītie raksti:

http://datuve/raksts/8342/microsoft-flight-simulator-piespradzejies-un-apskati-pasauli/
http://datuve/raksts/8216/microsoft-integre-android-lietotnes-operetajsistema-windows-10/
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us