Radeon X800 XL ar pasīvo dzesēšanu

Pēdējā pusgada laikā kompānija [i]Gigabyte[/i] ir uzņēmusi kursu uz grafisko karšu izgatavošanu, kuras ir aprīkotas ar beztrokšņu dzesēšanas sistēmu, un tiek veidota ar siltumtrubiņu (heatpipe) palīdzību. Zīmīgi ka kompānijas ražotnēs tiek izgatavotas ne tikai “vienkāršās” videokartes ar pasīvo dzesēšanu (Radeon X700), bet arī tādas videokartes, GV-N68128DH tipa, kam piemīt augsta veiktspēja (GeForce 6800). Abos gadījumos šīs videokartes tiek izgatavotas tikai ar pasīvo dzesēšanu, kam būtu jāpiesaista klusuma mīļotājus.

Kā ziņo [url=http://www.hardware.fr/news/7192/X800-XL-silencieuses-chez-Gigabyte.html]Hardware.fr[/url], līdzīga iniciatīva tiks pielietota arī [i]Radeon X800[/i] un [i]Radeon X800 XL[/i] videokaršu sērijām. Pašlaik [i]Gigabyte[/i] ir prezentējusi [b]GV-RX80256D[/b] un [b]GV-RX80L256V[/b] videokartes, kuras ir [i]Radeon X800[/i] un [i]Radeon X800 XL[/i] 256Mb versijas.

[img=/images/upload/gigabyte.jpg]Gigabyte[/img]

Videokaršu piegādes laiki un cenas vēl netiek izpausti.
Pēc manām domām šādu videokaršu izgatavošana nav nekas neparasts. Jo videokartes [i]Radeon X800[/i] ir veidotas uz [i]PCB Radeon X800 Pro[/i], bet videokartes [i]Radeon X800 XL[/i] uz [i]PCB Radeon X800 XT PCI-E[/i] bāzes versijām. Abās izmanto 11nm grafiskos čipus [i]R430[/i], kuri atšķiras ar zemu [i]TDP[/i] (siltumizdali). Tādēļ arī šīs videokartes var tikt aprīkotas ar pasīvo dzesēšanu .

Un varbūt skatoties uz [i]Gigabyte[/i] uzdrīkstēšanos, arī citas kompānijas sāks par to vairāk piedomāt. Līdz ar to šo videokaršu cenas varētu kristies.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us