Samsung izziņo jaunu kameras sensoru ar ātrāku autofokusu

Samsung ir paziņojis par jaunu 50 megapikseļu kameras sensoru ar nosaukumu ISOCELL GN1. Tas ir Samsung pirmais sensors, kas iekļauj gan divu pikseļu automātisko fokusēšanu, gan Tetracell pikseļu apvienošanu. Pēc uzņēmuma domām, tam vajadzētu piedāvāt ātru veiktspēju un labu attēla kvalitāti vājā apgaismojumā.

Pikseļa izmērs ir 1,2 μm. Tas drīzāk ir pielīdzināms tam, kas pieejams izplatītāko tālruņu kameru sensoros, nekā augstas izšķirtspējas mikroshēmās. Acīmredzams konkurents ir Sony jaunais IMX689 sensors, kas izmantots tādos tālruņos kā Oppo Find X2 Pro. Tam ir 48 megapikseļi ar 1,22 μm izmēru. Pēc noklusējuma Samsung sensors uzņems 12,5 megapikseļu fotoattēlus, četrus pikseļus apvienojot vienā.

Ievērības cienīgs ir divu pikseļu fāzes noteikšanas autofokuss. Samsung nesen šajā jomā piedzīvoja nopietnas problēmas. Galaxy S20 Ultra tiek izmantots 108 megapikseļu sensors, taču bez divu pikseļu tehnoloģijas. Šis tālrunis nu jau ir bēdīgi slavens ar sliktu autofokusa veiktspēju. Samsung paziņoja, ka labos šo problēmu.

Jebkurā gadījumā, ar jauno ISOCELL GN1, Samsung vēlas ieviest augstas izšķirtspējas un ātra autofokusa kombināciju. Uzņēmums apgalvo, ka šomēnes tiks uzsākta sensora masveida ražošana, tāpēc jau pavisam drīz varam sagaidīt, ka tas parādīsies jaunākajos tālruņos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us