Lifts bez trosēm, kas pārvietojas gan vertikālā, gan horizontālā virzienā

[img] http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/8cdc949fc5756a144c8e87f25da02365/201178993/thyssenkrupp-magnetic-elevator.jpg [/img]
Lifts ir neaizvietojama daudzstāvu ēku un debesskrāpju sastāvdaļa, taču tiem ir zināmi ierobežojumi, piemēram, noteikts kustības ātrums un pārvietošanās virziens – tikai pa ēkas vertikālo asi. Risinājumu abām problēmām piedāvā vācu firma „ThyssenKrupp”.

Tā ir izstrādājusi projektu „Multi-lifts”, kas pārvietojas ar magnētiskā lauka motora tehnoloģiju, kas tiek izmantota arī magnētiskās levitācijas vilcienos. Šī tehnoloģija ļauj pārvietot liftu gan vertikālā, gan horizontālā virzienā.

Vertikālais lifts darbojas pa 2 paralēlām trajektorijām, proti, sasniedzot galapunktu, tas met cilpu un tādējādi pāriet uz otru vertikālo asi. Tas nodrošina, ka vienlaicīgi var darboties vairāki lifti, neliekot cilvēkiem uz to gaidīt ilgāk par 30 sekundēm. Mūsdienīgais risinājums ļauj arī iegūt papildu telpu, proti, piedāvāt vairāk vai arī izbūvēt lielākus darba kabinetus un personīgos apartamentus.

„Multi-lifts” gan nav pirmais beztrošu horizontālais lifts (kompānijai „MagneMotion” ir sistēma, kas tiek izmantota ieroču transportēšani), taču tas ir pirmais, kuru cilvēki reāli varēs izmantot pārvietošanās nolūkos. Ar šo liftu ir plānots veikt izmēģinājumus 2016.gadā, un, ja tie noritēs veiksmīgi, tad jau drīzumā sāksies šo liftu uzplaukuma ēra, padarot tos pieejamus pat debesskrāpjos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us