Rīgā uzstādīta jauna Tele2 3G bāzes stacija

Rīgā darbu sākusi jauna Tele2 trešās paaudzes jeb 3G bāzes stacija. Tās uzstādīšana ir būtiska, jo nodrošina ne tikai augstvērtīgu sakaru kvalitāti, bet arī ātrgaitas mobilā interneta iespējas Tele2 tīklā visā galvaspilsētā. Kopumā Rīgā šobrīd ir jau 310 Tele2 bāzes stacijas.

“Tele2 mērķis ir tuvāko divu gadu laikā nodrošināt 3G tīkla pārklājumu visā Latvijas teritorijā, tāpēc uzceļam vidēji divas jaunas bāzes stacijas nedēļā. Pašlaik Tele2 ātrgaitas mobilais internets ir pieejams ne tikai lielākajās, bet arī reģionālajās pilsētās. Šogad plānojam palielināt mobilā interneta kapacitāti pilsētās un nodrošināt 3G tīklu mazākās pilsētās un ciemos, kā arī laukos. Datu patēriņa apjomi jaunajās bāzes stacijās ievērojami pieaug, kas liecina par augsto pieprasījumu pēc ātrgaitas mobilā interneta,” saka Ervīns Kampāns, Tele2 tehniskais direktors.

Lielākajā daļā uzstādīto 3G bāzes staciju izmantota jaunākā tehnoloģija – attālinātais radio bloks. Tele2 mērķis ir izveidot efektīvāko un modernāko 3G tīklu Latvijā, un šāds risinājums ļauj palielināt bāzes stacijas pārklājuma zonu, ātrāk to izbūvēt un palaist, kā arī ievērojami samazināt izmaksas.

Ātrgaitas mobilo internetu var lietot kā bezvadu interneta pieslēgumu portatīvajam vai galda datoram un mobilajā tālrunī – Tele2 tīklā 90% tālruņu ir ar interneta pārlūkošanas iespējām. Nodrošinot klientiem izdevīgākos piedāvājumus tirgū, Tele2 ir izveidojis jaunu unikālu tarifu plānu Smart. Tā ietvaros par nelielu abonēšanas maksu var iegūt savā īpašumā augstākās klases viedtālruni un izmantot visus nepieciešamos mobilo sakaru pakalpojumus, tajā skaitā mobilo internetu. Tele2 paredz, ka mobilo sakaru nozarē operatori konkurēs ar šādiem tā sauktajiem “viss-vienā” piedāvājumiem.

Trešās paaudzes mobilo sakaru tehnoloģija nodrošina ātrākas un plašākas datu pārraides iespējas, kā arī augstāku datu pārraides kvalitāti, salīdzinot ar GSM. Tele2 pakāpeniski ievieš visā 3G tīklā datu lejupielādes ātrumu līdz 21 megabitam sekundē (Mbps) un līdz 5,76 Mbps augšupielādē.

Lai pārliecinātos par Tele2 mobilā interneta iespējām, ikviens var pieteikties piecu dienu bezmaksas izmēģinājumam, saņemot testa modemu ar kurjerpiegādi visā Latvijas teritorijā par brīvu. Plašāka informācija par Tele2 mobilā interneta pieslēgumu veidiem ir pieejama Tele2 interneta veikalā, mājas lapā vai tuvākajā klientu apkalpošanas centrā.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us