Lerijs Peidžs stājas Google izpilddirektora amatā

Datuvē jau tika rakstīts par to, ka [url=http://datuve/raksts/4171/Eriks_Smits_atkapjas_no_Google_izpilddirektora_amata/]Ēriks Šmits atkāpies no Google izpilddirektora amata[/url]. Kā jau tika solīts janvārī, šodien šajā amatā stājas viens no Google dibinātājiem – Lerijs Peidžs. Ēriks Šmits turpmāk uzņēmumā pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Jāatgādina, ka uzņēmumu 1998. gadā dibināja Lerijs Peidžs un Sergejs Brins, savukārt Ēriks Šmits uzņēmuma izpilddirektora amatā stājās 2001. gadā. Emuāra ierakstā šī gada janvārī Šmits rakstīja: „Pēdējo 10 gadu laikā mēs vienlīdzīgi esam bijuši iesaistīti lēmumu pieņemšanā. Šādai pieejai ir daudz priekšrocību, sakarā ar kopējo pieredzi, idejām un zināšanām, tādēļ arī turpmāk nozīmīgākos lēmumus pieņemsim kopā. Taču mēs esam nolēmuši arī noskaidrot savas individuālās lomas uzņēmumā, lai būtu skaidri katra pienākumi un atbildība.”

[img]http://datuve/images/upload/20110404172630.jpg[/img]
Šmita jaunajos pienākumos ietilps uzņēmuma stratēģisko aspektu pārraudzība – viņš sniegs padomus Peidžam un Brinam, kā arī būs atbildīgs par dažāda veida sadarbību, darījumiem, kā arī valdības jautājumiem.

Kas attiecas uz Peidžu jaunajā amatā, pēkšņas un radikālas pārmaiņas varam negaidīt – viņa uzdevums drīzāk būs uzlabot uzņēmuma iekšējo darbību.

Lai gan varētu šķist, ka Google dominē internetā, pāris turpmākie gadi uzņēmumam nav gaidāmi gluži bez problēmām – būs jārisina dažādas juridiskas problēmas, jādomā par sociālās tīklošanas tirgu un jāuzlabo meklēšanas rezultāti. Tātad darāmā netrūkst, un cerēsim, ka Lerijs Peidžs neaizmirsīs Google neoficiālo saukli „Nebūsim ļauni” ([i]Don’t be evil[/i]).

[url=http://www.techradar.com/news/internet/larry-page-takes-over-as-google-ceo-today-940254]TechRadar[/url]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us