LG Electronics paziņo par 2010.gada 3.ceturkšņa finanšu rezultātiem

Rīga, Latvija, 2010. gada 28. oktobris — Kompānija LG Electronics (LG) iepazīstinājusi ar trešā ceturkšņa neauditētās peļņas rezultātiem, kas aprēķināti, pamatojoties uz starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem (SFPS). Ieņēmumi atspoguļo lieliskus rezultātus televizoru un sadzīves tehnikas sektorā, savukārt šī ceturkšņa laikā ir samazinājušies ienākumi un peļņa no mobilo tālruņu pārdošanas.

Pārdošana un peļņa
LG 2010. gada trešā ceturkšņa konsolidētie ieņēmumi bija 11,3 miljardi ASV dolāru (13,4 triljonu Dienvidkorejas vonu), kas ir par 3% mazāk salīdzinājumā ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. Neto peļņa trešajā ceturksnī bija 6,4 miljoni ASV dolāru (8 miljardi Dienvidkorejas vonu).

LG Home Entertainment Company trešajā ceturksnī pārdeva vairāk televizoru — 6,6 miljonus vienību — nekā jebkurā citā no iepriekšējiem periodiem, un tas ir par 37% vairāk salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn. LG Home Entertainment Company ieņēmumi pieauga par 14% (ASV dolāros) salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pateicoties LCD televizoru pārdošanas apjomu pieaugumam it īpaši attīstības valstu tirgos. Pārdošanas apjomi bija 4,5 miljardi ASV dolāru (5,4 triljoni Dienvidkorejas vonu), bet darbības peļņa bija 104 miljoni ASV dolāru (123 miljardi Dienvidkorejas vonu).

LG Mobile Communications Company ieņēmumi samazinājās par 27% (ASV dolāros) salīdzinājumā ar to pašu periodu iepriekšējā gadā, jo saruka mobilo tālruņu pārdošana attīstīto valstu tirgos. Uzņēmums pārdeva 28,4 miljonus mobilo tālruņu ceturksnī, kas ir par 29% mazāk nekā attiecīgā periodā pērn. Paredzams, ka Optimus One viedtālruņa un jaunā Windows Phone 7 modeļu ieviešana tirgū pārdošanas apjomus palielinās.

LG Home Appliance Company guva stabilus rezultātus — pieaugums par 14% (ASV dolāros) salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu attiecībā uz pārdošanas ieņēmumiem, kas bija 2,3 miljardi ASV dolāru (2,8 triljoni Dienvidkorejas vonu), un darbības peļņu, kas bija 57 miljoni ASV dolāru (67 miljardi Dienvidkorejas vonu). Pārdošanas apjomi ārvalstu tirgos kopš pagājušā gada palielinājās par 17% (ASV dolāros), pateicoties OEM uzņēmējdarbības izvēršanai Ziemeļamerikas tirgū un pārdošanas sezonām Indijā un Ķīnā. Ir paredzama pastāvīga izaugsme, it īpaši attīstības valstu tirgos.

LG Air Conditioning Company pārdošanas apjomi pieauga par 42% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 0,9 miljardus ASV dolāru (1,1 triljonu Dienvidkorejas vonu), pateicoties ievērojamai izaugsmei attīstības valstu tirgos. Uzņēmums turpinās ieguldīt savā B2B infrastruktūrā (iekļaujot rūpnieciskos gaisa kondicionierus) un izmantojot jaunas iespējas attiecībā uz gaismas diožu apgaismojuma un solārās enerģijas biznesu, veidojot pamatu ilgtermiņa izaugsmei.

LG Business Solutions Company finanšu rezultāti pamatā bija nemainīgi, trešā ceturkšņa ieņēmumi sasniedza 1,0 miljardus ASV dolāru (1,2 triljonus Korejas vonu). Pieauga automašīnu informācijas un izklaides izstrādājumu pārdošana saistībā ar automobiļu tirgus atveseļošanos. Uzņēmums paredz pārdošanas un ienesīguma izaugsmi turpmāko mēnešu laikā saistībā ar gaidāmo izcilo monitoru, komerciālo displeju un specializēto viesnīcu televizoru piedāvāšanu tirgū.

2010. gada 4. ceturkšņa uzņēmējdarbības virziens un perspektīvas
Uzņēmuma uzmanības centrā būs ienesīguma nostiprināšana, pateicoties stingriem izmaksu jaunievedumiem un stratēģiskai ieguldījumu pārvaldībai ilgtermiņā. Paredzams, ka lielāka konkurētspēja globālajā viedtālruņu sektorā, Nano FULL LED tehnoloģija un patērētājam draudzīgi energoefektīvi izstrādājumi apvienojumā ar paredzamo lielo pārdošanas apjomu atvaļinājumu sezonas laikā uzlabos uzņēmuma turpmākos vispārējos rezultātus.

2010. gada 3. ceturksnī izmantoto valūtu maiņas kursu skaidrojums
Summas Korejas vonās (KRW) ir konvertētas ASV dolāros (USD), piemērojot trīs mēnešu vidējo kursu katrā attiecīgajā ceturksnī: Korejas vonas 1,185 par 1 ASV dolāru (2010. gada 3. ceturksnis) un Korejas vonas 1,241 par 1 ASV dolāru (2009. gada 3. ceturksnis).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us