Vai skatīties futbolu 3D?

2010. gada Pasaules čempionāts futbolā tiks ierakstīts televīzijas vēsturē kā gana nozīmīgs notikums, jo pirmo reizi futbola spēles tiks filmētas 3D kvalitātē un skatītāji mājās vai krogos pie TV ekrāniem piedzīvos vēl nebijušas kvalitātes sporta raidījumu. Lai kāda būtu cilvēku attieksme pret 3D filmām un raidījumiem, futbola faniem neaizmirstams šis notikums būs jebkurā gadījumā.

Šādus un līdzīgus tekstus var dzirdēt no personām, kas organizēs Futbola čempionāta ierakstīšanu 3D formātā. Tomēr jāatceras fakts, ka vairums cilvēku diemžēl nespēs izbaudīt 3D attēlu, jo vairums televizoru vēl joprojām piedāvā attēlu tikai 2 dimensijās. Tomēr vairāk nekā 50% cilvēku, kas iegādājas jaunu televizoru uz kārtējo Pasaules čempionātu futbolā, šobrīd ir nozīmīgas izvēles priekšā: iegādāties televizoru ar labāku izšķirtspēju, izteiktākām krāsām un lielāku kā iepriekš, vai arī paņemt tādu, kas šobrīd skaitās īpaši novatorisks un piedāvā eksperimentālas tehnoloģijas.

Televizorus, kas piedāvā skatīties 3D, sāka tirgot pavisam nesen, lai arī cilvēku interese ir visai liela par šiem modeļiem, tomēr reālais pieprasījums ir salīdzinoši mazs un cilvēki nesteidzas tos iegādāties.

Sharp televizoru kompānijas pārstāvis Lielbritānijā pauda, ka viņš tomēr pieturās pie televizoriem ar 2D, jo 3D ir pārāk jauna tehnoloģija, tā vēl nav gana attīstīta, lai piedāvātu patiešām labu kvalitāti. Attēls ir labs, bet ne lielisks.

Lai arī šobrīd cilvēki cenšas aizvien vairāk izmantot kameras, kas spēj uzņemt video 3D, tomēr jāņem vērā, ka televīzijā lielākoties ir pieejams materiāls, kas ir filmēts 2D, un, neskatoties uz televizoru spēju pārveidot 2D attēlu uz 3D, tas tomēr nav ne tuvu tam, ko gribētos sagaidīt no ierīces par visai prāvu summiņu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us