Augstas Saules aktivitātes rezultātā tiks traucēti GPS signāli

Pēc pāris gadiem Saule sasniegs tās maksimālo aktivitāti un Saules uzliesmojumi sasniegs augstāko punktu vairāku gadu laikā. Pēdējoreiz, kad Saules aktivitāte sasniedza šādus apmērus, nebija daudz tādu cilvēku, kas savā ikdienā paļāvās uz tādām lietām, kā GPS. Šobrīd GPS ir ļoti izplatīta tehnoloģija, uz kuru ik dienas paļaujas vairāki miljoni cilvēku visā pasaulē. Arī militāristiem globālā pozicionēšanas sistēma ir nepieciešama kaujas operācijām.

Tuvojas augstas Saules aktivitātes un Saules uzliesmojumu periods, tādēļ zinātnieki ir satraukti par to, ka GPS signāli tiks traucēti, sagādājot nelielas problēmas lietotājiem. Zinātnieki gan norāda, ka militārajām vajadzībām tiek izmantotas daudz sarežģītākas GPS sistēmas, tādēļ tās netiks iespaidotas.

[i]BBC News[/i] ziņo, ka paaugstinātās Saules aktivitātes rezultātā automašīnās izmantotās navigācijas ierīces nespēs uztvert satelītu raidītos GPS signālus. Dažas reizes gadā, kad Saules aktivitāte būs maksimāli liela, lietotāji nevarēs izmantot savas navigācijas ierīces ilgāk par desmit minūtēm.

Otru problēmu GPS lietotājiem sagādās jonosfēras sastāva maiņa. Tā notiek atkarībā no Saules radiācijas daudzuma, kas saskaras ar jonosfēru. Šīs maiņas rezultātā tiks pagarināts GPS signālu nokļūšanas laiks līdz ierīcēm. Zinātnieki skaidro, ka šādā gadījumā dažādās pasaules vietās var rasties kļūdas pozicionēšanā. Lielbritānijā pozicionēšanas nobīde var sasniegt 10 metrus.

[url=http://www.dailytech.com/High+Solar+Activity+Could+Interfere+with+GPS+Signals/article17657.htm]DailyTech[/url]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us