Videospēles nav vainojamas vardarbībā

Teksasas A&M Starptautiskās universitātes profesors Kristofers Fergusons (Christopher Ferguson) nācis klajā ar paziņojumu, ka līdzšinējie pētījumi par datorspēļu ietekmi nav vērā ņemami.

Viņš kritizē iepriekš veikto pētījumu metodoloģiju, kas sasaista videospēles ar agresiju. Profesors komentē, ka nesen notikušās apšaudes ASV publiskajās vietās nekādā veidā nav saistāmas ar vardarbīgu videospēļu baudīšanu.

Videospēles ir viegls mērķis politiķiem, plašsaziņas līdzekļiem un sociālo zinātņu ekspertiem, atzīst K.Fergusons – politiķiem vajagot radīt pārliecību, ka viņi zina iemeslu, medijiem vajag negatīvu ziņu, kas labāk „pārdodas”, savukārt sociālzinātņu nozares pārstāvjiem vajag auditoriju savu nozīmīgo pētījumu veikšanai.

[img]http://datuve/images/upload/20090127165004.jpg[/img]
„Patiesais vardarbīgo noziegumu iemesls ir ģimenes problēmas, ģenētiski iemesli, nabadzība un slikta dzīves kvalitāte, kas ir grūti un dažreiz pat neiespējami risināmas problēmas,” uzskata zinātnieks. Videospēles šajā vienādojumā ir tikai sekas sākotnējām problēmām.

Lielākā daļa pētnieku ir vecumā virs 35 gadiem un viņi nav tiešā veidā iesaistīti videospēļu pasaulē, lai to izprastu. K.Fergusons rezumē, ka nav iespējams sasaistīt vardarbīgo videospēļu spēlēšanu ar noziegumiem, piemēram apšaudēm skolās vai organizētām laupīšanām.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us