YouTube piedāvās video lejupielādi

Ar Baraka Obamas inaugurāciju sākās ne tikai jauns laiks ASV, bet arī YouTube vēsturē – populārajā interneta vietnē vakar prezidenta YouTube kanālā eksperimentālā kārtā sākts piedāvāt oficiālu un paša YouTube videoklipu lejupielādes iespēju. Līdz šim nebija iespējams lejupielādēt YouTube pieejamos video bez papildu rīkiem no trešo ražotāju puses.

B.Obamas kanāls iespējas testēšanai izvēlēts, jo inaugurācijas dienā bija paredzams milzīgs apmeklētāju pieplūdums, kas varētu efektīvi pārbaudīt serveru noslodzi lejupielādes funkcijai. Pagaidām lejupielāde pieejama tikai jaunā ASV prezidenta kanālā, taču ārzemju avoti ziņo, ka Google to testējot un drīzumā varētu piedāvāt plašākai publikai.

YouTube lejupielādējamie video ir MPEG4 kompresijas faili ar H.264 kodējumu, un to kvalitāte ir tāda pati, kāda skatoties pārlūkā.

[img]http://datuve/images/upload/20090121101320.jpg[/img]
Vairāki eksperti uzskata, ka šī iespēja varētu mazināt kompānijas reitingu filmu studiju un TV kanālu acīs, jo nesen kā noslēgtie līgumi par iespēju šovus un filmas demonstrēt tiešsaistē, varētu kļūt bezjēdzīgi tieši lejupielādēšanas iespējas dēļ.

Jāpiezīmē, ka pēdējā gada laikā YouTube īpašnieki Google pievērsuši īpašu uzmanību šim projektam – prezentēts HD formāts, pielāgots lietotāja interfeiss, pāriets uz platekrāna standartu un lapa pielāgota arī Sony PlayStation 3 un Nintendo Wii konsoļu lietotājiem.

Saite: [url=http://www.youtube.com/watch?v=qN1S1LdkUeg&feature=PlayList&p=15511AD488EE8A38&index=0]change.gov kanāls[/url]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us