IT Factory vadītājs padodas Losandželosas policijai

Dānijas uzņēmuma IT Factory vadītājs, kuru Interpol meklēja par krāpšanu un sazvērestību, pats sestdien ieradās Losandželosas policijas iecirknī.

Steins Beigers (Stein Bagger), Dānijas uzņēmuma IT Factory vadītājs, nebija manīts kopš 27.novembra, kad kopā ar savu sievu un meitu devās atvaļinājumā uz Dubaju. Sestdienas rītā viņš iegāja kādā policijas iecirknī Losandželosas centrā, lai padotos. Policijas iecirkni viņš bija atradis ar drauga automašīnas navigācijas sistēmas palīdzību.

IT Factory bija IBM partneris darījumos, kas bija saistīti ar IBM Lotus programmatūru. Pēdējo gadu laikā uzņēmums ziņoja par augstiem ienākumiem un [url=www.ey.com]Ernst&Young[/url] Beigeram piešķīra titulu „Dānijas Gada uzņēmējs”.

Taču pagājušonedēļ uzņēmums paziņoja par bankrotu. Uzņēmuma priekšsēdētājs Asgers Jensbijs (Asger Jensby) uzskata, ka 90% no kompānijas apgrozības ir bijusi fiktīva.

IT Factory izveidoja līgumu ar neeksistējošiem uzņēmumiem par neeksistējošām precēm un pārdeva tos bankām un investoriem. Dānijas lielākā banka, Danske Bank AS, paziņoja, ka IT Factory parādi sasniedz 350 miljonus kronu (60 miljonus ASV dolāru).

Tāpāt Beigers bija viltojis doktora grāda sertifikātu un noalgojis amerikāņu aktrisi, kas apstiprinātu preses pārstāvjiem tā patiesumu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us