Bērni internetā attīsta sociālās prasmes

[i]MacArthur Foundation[/i] sponsorētā pētījuma rezultātā atklāts, ka ASV dzīvojošie bērni un pusaudži, pavadot laiku tādās interneta vietnēs, kā [i]Neopets[/i] un [i]Facebook[/i], attīsta sociālās prasmes, kas viņiem varētu noderēt turpmākajā dzīvē.

Pētījuma gaitā tika intervēti dalībnieki, lasīti emuāri un pētīti ~10500 [i]Neopets[/i] un [i]Facebook[/i] lietotāju konti. Mizuko Ito (Mizuko Ito), pētnieks un šī pētījuma galvenais vadītājs, teica: „Vecāki varētu būt pārsteigti, uzzinot, ka viņu bērni internetā neiznieko laiku. Ir dažādi mīti – internets ir bērniem bīstams un tas padara viņus slinkus. Taču mēs esam noskaidrojuši, ka jauniem cilvēkiem ir patiesi nepieciešams pavadīt laiku internetā – tā viņi iegūst sociālās un tehniskās prasmes, kas digitālajā laikmetā nepieciešamas jebkuram.”

[img]/images/upload/kids_computer.jpg[/img]
Pētījums rāda, ka jaunieši ir motivēti mācīties no saviem vienaudžiem vietnēs, kur viņi cits par citu var atstāt dažādas atsauksmes. Jo mazāka ir pieaugušo iejaukšanās, jo vairāk jaunieši šādā veidā var apgūt un iemācīt citiem. Rezultātā var secināt, ka mūsdienās aizvien lielākā nozīme mācīšanās procesā ir vienaudžiem un komunikācijai, tāpēc būtu jāapsver šīs lietas saistībā ar 21. gadsimta izglītību.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us