Intel paredz, ka tuvāko gadu laikā Atom procesori ienāks mobilajos telefonos

Kompānija reiz jau mēģināja ienākt šajā lauciņā ar Xscale procesoriem, taču šis gājiens nebija visai veiksmīgs. Slavas mirkļus piedzīvojošajam Atom varētu būt pretējs scenārijs – līdz ar pāreju uz 32nm tehnoloģisko procesu, šie procesori varētu tikt pielietoti augstākās raudzes mobilajos viedtelefonos vai plaukstdatoros. Jau šobrīd Intel pārrunā iespējamos variantus ar vairākiem mobilo ierīču ražotājiem.

Kompānijas vecākais finanšu pārraudzītāj Steisijs Smits (Stacey Smith) intervijā laikrakstam Financial Times atzīst, ka Intel Atom procesori, kas veidoti 32nm tehnoloģiskajā procesā, maksās daudzkārt lētāk kā šobrīd (jo no 300mm plāksnes iespējams izgatavot 2400 līdz 2500 procesorus – 400-500% vairāk nekā šobrīd) un to enerģijas patēriņš būs daudz draudzīgāks mobilām ierīcēm. Tā kā Intel Atom pamatā ir x86 mikroarhitektūra, produkta savietošana ar, piemēram, viedtelefonos un plaukstdatoros izmantoto Windows Mobile būtu elementāra.

[img]/images/upload/atom_wafer_needle.jpg[/img]

[i]Intel Atom procesoru plātne (wafer) un adata uz tās[/i]

Ar produkta ieviešanu Intel īpaši nesteidzas un paredz, ka pirmie Atom 32nm procesa procesori tirgū ienāks nākamā gada beigās vai aiznākamā sākumā. Jau sākušās spekulācijas, ka kāds no nākamajiem iPhone tālruņiem pēc apmēram pusotra gada būs pieejams tieši ar šo procesoru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us