Kam gan vajadzīgs Blu-Ray, ja ir DVD?!

Daudzi tirgus analītiķi paredz, ka Blu-Ray standarta diski savu popularitāti vēl tikai palielina un zenītu sasniegs ne ātrāk kā pēc 2 līdz 4 gadiem. Japāņi, kas visu paraduši izveidot sarežģītu un kompaktu (piemēram, origami, komplicēti mobilie tālruņi, dažādas neredzētas tehnoloģijas u.c.), nākuši klajā ar risinājumu kā standarta DVD diskā ietilpināt teju Blu-Ray diska ietilpību – 42 GB.

Tohoku Universitātē esošā „Advancēto materiālu multidisciplināro pētījumu institūta” (Institute of Multidisciplinary Research for Advanced Materials) pētnieki izveidojuši DVD tipa disku, kura tradicionālā ietilpība palielināta teju par 9 reizēm. Tas panākts, tradicionālo iedobju vietā izmantojot V veida bedrītes informācijai, kas ļauj vienā datu iedobē ievietot lielāku apjomu informācijas. Jāpiezīmē, ka šo datu ietilpības palielināšanu nav iespējams pielietot Blu-Ray standarta diskiem.

[img]/images/upload/42gb_dvd.jpg[/img]
Diemžēl jāatzīst, ka šī vairāk vērtējama tikai kā iespēju demonstrēšana un pagātnes atdzīvināšanas mēģinājums. 42 GB DVD nav savietojams ar nevienu šobrīd pieejamo disku lasītāju, tātad tā vērtība ir tuvu nullei. Tiesa, šāda DVD standarta ieviešana noteikti būtu bijusi lētāka nekā pavisam jauna tipa izstrāde (HD-DVD vai Blu-Ray). Nedaudz par vēlu, japāņi, nedaudz par vēlu…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us