Atrašanās vietas kopīgošana Android tālruņos

Atklājot savu atrašanās vietu kādam citam, var tikt veikts privātuma pārkāpums, taču tas var būt arī noderīgi. Ja vēlaties pārliecināties, vai draugs zina, ka atrodaties ceļā, vai arī jūsu dzīvesbiedrs zina, ka vēl joprojām esat sastrēgumā (un jūs nevēlaties viņam zvanīt, kamēr braucat), tad aktīvs atrašanās vietas izsekotājs varētu būt labs palīgs.

Šajā rakstā mēs apskatīsim, kā iestatīt atrašanās vietas izsekošanu Android tālrunī. Šeit tiks izmantots Pixel tālrunis, kurā darbojas operētājsistēma Android 10. Dažas funkcijas var atšķirties dažādu modeļu tālruņos. Turklāt jāņem vērā vēl viena lieta: jūs esat vienīgā persona, kas citiem var dot atļauju izsekot jūsu atrašanās vietu, un jūs to varat jebkurā laikā atcelt.

  • Atveriet lietotni Google Maps;
  • Augšējā labajā stūrī pieskarieties sava profila attēlam. Dodieties uz “Atrašanās vietas kopīgošana” (“Location sharing”) un pieskarieties “Jauns kopīgošanas gadījums” (“New share”).

Tagad jūs varat izvēlēties, ar ko jūs koplietosit savu atrašanās vietu, un cik ilgi jūs to koplietosit. Standarta izvēle ir “Uz vienu stundu”, taču, lai pielāgotu laiku, varat pieskarties plus/mīnus taustiņiem. Ja vēlaties, lai šai personai būtu neierobežota ilguma pieeja jūsu atrašanās vietai, atlasiet “Līdz kopīgošanas izslēgšanai” (“Until you turn this off”).

Pēc tam jums tiks parādītas visbiežāk izmantoto kontaktu ikonas. Ja persona, kurai vēlaties piešķirt piekļuvi, tur nav, velciet pa kreisi un pieskarieties trim punktiem, lai piekļūtu visiem jūsu kontaktiem. Jebkurā gadījumā, kad esat atradis īsto personu, pieskarieties “Kopīgot” (“Share”).

Google Maps aplikācijā dodies uz “Atrašanās vietas kopīgošana” (“Location sharing”). Izvēlies personu, kurai vēlies nosūtīt savu atrašanās vietu.

Persona, ar kuru kopīgojat saturu, tagad tiks parādīta ekrāna “Atrašanās vietas kopīgošana” apakšdaļā. Šī persona tiks informēta, ka viņai ir pieeja jūsu atrašanās vietai.

Pārtraukt atrašanās vietas kopīgošanu

Lai pārtrauktu atrašanās vietas kopīgošanu, dodieties uz lapu “Atrašanās vietas kopīgošana”, pieskarieties personas vārdam un pieskarieties pogai “Apturēt” (“Stop”). Starp citu, šajā pašā lapā jūs varat arī pieprasīt, lai persona, ar kuru kopīgojat savu atrašanās vietu, koplietotu savu atrašanās vietu ar jums.

Apakšā tiks paziņots, ar ko tiek kopīgota jūsu atrašanās vieta. Uzspiežot uz vārda, būs iespējams apturēt atrašanās vietas kopīgošanu.

Kad esat pārtraucis koplietot savu atrašanās vietu, personas vārds apakšā joprojām būs redzams, taču tiks parādīts paziņojums, ka jūs šai personai vairs nerādāt savu atrašanās vietu. Tas ir gadījumā, ja vēlēties dalīties vēlreiz; jums nevajadzēs atkārtoti iziet visu procesu – vienkārši pieskarieties konkrētajam vārdam un atlasiet zilo pogu “Kopīgot atrašanās vietu ar <personas vārds>” (“Share location with <personas vārds>”). Ja nedomājat, ka vēlreiz vēlēsities dalīties ar šo personu, pieskarieties trim punktiem saraksta augšējā labajā stūrī un konkrētajai personai atlasiet “Noņemt no saraksta” (“Remove from list”).

Apakšā parādīsies personas vārds, ar kuru ir tikusi kopīgota atrašanās vieta. Lai to noņemtu, pieskarieties trīs punktiem.

Lasi tālāk:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *