Pamācība: kā izdzēst savu Facebook kontu

izdzēst facebook

Ja esi gatavs pamest vienu no pasaules populārākajiem sociālo mediju tīkliem, to izdarīt nav pārāk sarežģīti. Bet pirms izdzēs visus attēlus, ziņas un ieliktos “Patīk”, būtu vērtīgi lejupielādēt savu personīgo informāciju no Facebook.

Facebook arhīvos ir atrodama gandrīz visa būtiskā informācija, kas saistīta ar tavu kontu, tostarp tavi fotoattēli, aktīvās sesijas, tērzēšanas vēsture, IP adreses, sejas atpazīšanas dati un reklāmas, uz kurām kādreiz esi noklikšķinājis. Tas ir daudz personiskās informācijas, kurai, iespējams, vajadzētu saglabāt piekļuvi.

Lai lejupielādētu Facebook arhīvu, izmanto tīmekļa versiju:

  • Augšējā labajā stūrī noklikšķini uz bultiņas, kas vērsta uz leju.
  • Atver sadaļu “Settings & Privacy” > “Settings”.
  • Kreisajā slejā noklikšķini uz “Your Facebook Information”.
  • Centrā noklikšķini uz “Download Your Information”.
  • Šeit var izvēlēties, kuru informāciju vēlies lejupielādēt (vai arī var vienkārši lejupielādēt visu). Lapas augšdaļā ir nolaižamie saraksti, kas ļauj izveidot datumu diapazonu (Date Range), lejupielādēt datus HTML vai JSON formātā un izvēlēties starp augstu, vidēju vai zemu multivides kvalitāti (Media Quality).
  • Kad esi gatavs, noklikšķini uz “Create File”. Kad fails būs gatavs, tu saņemsi paziņojumu e-pastā.

You can choose which Facebook data you want to download.
Tu vari izvēlēties, kurus Facebook datus lejupielādēt

Pēc arhīva lejupielādes pabeigšanas vari izdzēst savu kontu. Ņem vērā: pēc konta dzēšanas to vairs nevarēs atgūt. Kad esi gatavs dzēst savu kontu, atgriezies lapā “Your Facebook Information” un noklikšķini uz “Deactivation and Deletion”. Šeit var izvēlēties, vai uz laiku deaktivizēt kontu vai dzēst to neatgriezeniski. 

Ja vēlies to izdzēst, vai nu noklikšķini uz “Delete Account” šajā lapā, vai noklikšķini uz šīs saites, kas novirzīs tevi uz to pašu konta dzēšanas lapu. 

Šeit tu iegūsi vēl vienu iespēju lejupielādēt savu arhīvu vai izvēlēties deaktivizēšanu, nevis dzēšanu. Kad noklikšķināsi uz “Delete My Account”, tavs konts tiks atzīmēts kā izbeigts, un citiem tas nebūs pieejams.

Before you delete your account, you get another chance to deactivate or download your info.
Pirms konta dzēšanas tu saņemsi vēl vienu iespēju deaktivizēt vai lejupielādēt savu informāciju

Uzņēmums atzīmē, ka tas kavē līguma izbeigšanu dažas dienas pēc tā pieprasīšanas. Ja tajā laikā lietotājs atkal pierakstās savā kontā, dzēšanas pieprasījums tiks atcelts. Tāpēc nepieraksties, pretējā gadījumā būsi spiests sākt procesu no jauna. Dažas lietas, piemēram, komentāri pie drauga ziņas, joprojām var parādīties pat pēc konta dzēšanas. Facebook arī saka, ka noteiktu datu kopijas, piemēram, ielogošanās ieraksti, paliks tā datu bāzē, taču atzīmē, ka tie nav saistīti ar personas identificēšanu.

Ja tu patiešām nopietni domā par atteikšanos no Facebook, atceries, ka uzņēmumam pieder arī vairāki citi populāri pakalpojumi, piemēram, Instagram un WhatsApp, tāpēc arī tur vajadzētu izdzēst savus kontus.

Saistītie raksti:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us