Google veidos bērniem draudzīgas pakalpojumu versijas

[img] http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/49f11e5bbfdf9fb3a0a9a977cc9e1677/200601172/google-kids2.jpg [/img]
Iepriekš klīda baumas, ka „Google” grasās pielāgot savus pakalpojumus bērnu auditorijai. Izrādās, ka tā ir taisnība. „Google” izstrādā versijas, kas paredzētas interneta lietotājiem līdz 12 gadu vecumam, un tās ir plānots prezentēt jau nākamgad.

Kompānija gan vēl neatklāj, kāds saturs tiks pielāgots bērnu vajadzībām, bet, visdrīzāk, tas varētu iekļaut arī izklaides iespējas, piemēram, interneta vietni „YouTube”. Pēc dotajiem mājieniem var spriest, ka meklēšanas rezultāti varētu tikt izkārtoti tā, lai vispirms attēlotu to informāciju, ko sagaida bērni. Piemēram, meklējot vārdu „vilciens”, lielāks uzsvars tiktu likts uz rezultātiem par grāmatu „Vilcieniņš un draugi”, nevis par sabiedrisko transportu.

Šādas pārmaiņas netiks veiktas tikai tādēļ, lai labāk izfiltrētu nevēlamo informāciju, kas ik dienas nonāk interneta vidē. „Google” šādu lēmumu ir pieņēmusi, jo tā vēlas rosināt bērniem iztēli un radošumu. Tā vēlas, lai nākamā paaudze ne tikai izmantotu tehnoloģijas, bet arī pati tās radītu.

Bērniem pielāgotie „Google” produkti tiks īpaši rūpīgi pārbaudīti, pārliecienoties, ka tie nesatur personīga rakstura informāciju. Ja kompānijai izdosies īstenot šo projektu, tad tas palīdzēs izveidot „bērnu internetu”, kas ļaus vecākiem justies pārliecinātiem par savu atvašu drošību internetā.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us