Google algo programmētājus darbam pie OpenOffice.org

[i]Google[/i] [url=http://news.com.com/Google+throws+bodies+at+OpenOffice/2100-7344_3-5920762.html?tag=nefd.lede]algos programmētājus[/url] OpenOffice.org uzlabošanai. Tādējādi kompānija vēlreiz atgādina visai pasaulei par savām simpātijām pret dažādiem atvērtā pirmkoda projektiem.

OpenOffice.org saknes ir meklējams [i]Sun Microsystems[/i] “StarOffice” biroja programmatūras paketē. Pirms pieciem gadiem [i]Sun Microsystems[/i] šo komerciālo produktu pārvērta par daudzsološu atvērtā pirmkoda projektu, kas laika gaitā ir ievērojami attīstījies un pēdējā laikā jau ir uzskatāms par pilnvērtīgu alternatīvu “Microsoft Office”.

[i]Google[/i] nesen noslēdza sadarbības līgumu ar [i]Sun Microsystems[/i] un tagad uzskata, ka iespējams varētu palīdzēt samazināt OpenOffice.org atmiņas patēriņu vai instalācijas izmēru. “Mēs gribam noalgot pāris puišus, kas palīdzētu uzlabot OpenOffice.org,” teica interneta meklētāja atvērtā pirmkoda projektu menedžeris Kriss DiBona.

[i]Google[/i] simpātijas pret dažādiem atvērtā pirmkoda projektiem dabiski izriet no fakta, ka daudzi [i]Google[/i] darbinieki savas karjeras sāka izstrādājot kādu atvērtā pirmkoda produktu, taču, kā norādīja DiBona, [i]Google[/i] ar atvērto pirmkodu saista arī nopietnus biznesa plānus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us