Samsung TV Apps veikalā aplikāciju lejupielāžu skaits pārsniedzis 10 miljonus

Samsung TV Apps, pasaulē pirmais HD televizoros pieejamais aplikāciju veikals, uzrāda iespaidīgu izaugsmi – gan piedāvāto aplikāciju daudzumā, gan to lietotāju skaitā. Samsung TV Apps veikalā reģistrētas jau 1000 aplikācijas, kas ir lejupielādētas vairāk nekā 10 miljonus reižu. Šie sasniegumi apliecina Samsung veiksmīgo virzību uz mērķi izveidot pasaules mēroga Smart TV ekosistēmu.

Šādi rezultāti ir sasniegti aptuveni pusotra gada laikā, sākot no brīža, kad Samsung Electronics 2010.gada februārī kļuva par pirmo uzņēmumu pasaulē, kas ieviesa TV aplikāciju veikalu. Samsung Apps TV aplikāciju lejupielāžu apjoms 2011.gada maijā sasniedza 5 miljonu atzīmi, bet nu tas piecu mēnešu laikā ir pieaudzis vēl par 100 procentiem. Patiesībā pašlaik lejupielāžu skaits jau ir pārsniedzis 11 miljonu atzīmi ar vidēji 50 000 lejupielādēm dienā – tas ir divas reizes vairāk nekā 2011.gada maijā.

“Ne jau aplikāciju skaits nosaka pakalpojuma popularitāti,” sacīja Samsung Electronics Mediju risinājumu centra vecākais viceprezidents Kang-hjuns Kvons (Kang-hjun Kvon). “Daudz būtiskāka ir aplikāciju kvalitāte un dažādība, kas pieejama vairākās satura kategorijās. Mēs turpināsim meklēt sadarbības partnerus to satura piegādātāju vidū, kas arī ir ieinteresēti piedāvāt lietotājiem plašu klāstu ar kvalitatīvu TV saturu.”

“Samsung Electronics Baltics ir uzsācis aktīvu darbu pie jaunu, lokalizētu un vietējai auditorijai interesantu aplikāciju izveides. Latvijā piedāvājam lielu klāstu pieprasījumvideo (Video on Demand) aplikācijas, piemēram, YouTube, BBC News, CNBC, Vimeo, DailyMotion un Viaway. Papildus video funkcijai Viaway nodrošina pasaules radio kanālu straumēšanu, to skaitā latviešu Radio 101 un Eiropas Hītu radio raidstacijas. Izmantojot Samsung Explore 3D aplikācijas, mūsu klienti var skatīties 3D videomateriālus dažādās kategorijās. Īpaši lepojamies ar veiksmīgo hokeja kluba Dinamo Rīga aplikācijas latviešu un krievu valodā, kas dod iespēju sekot līdzi jaunākajiem rezultātiem, apskatīt komandas sastāvu un spēļu kalendāru. Šobrīd strādājam pie tā, lai attīstītu arī citas dažādas vietējā satura aplikācijas,” stāsta Aleksis Geske, Samsung Electronics Baltics Attīstības vadītājs.

Samsung Electronics turpina rīkot aplikāciju izstrādātāju konkursus visā pasaulē, lai tādējādi uzturētu partnerību ar izstrādātāju grupām un palīdzētu tām attīstīties. 2010.gadā aplikāciju izstrādātāju konkursi ir norisinājušies ASV, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā un arī Baltijā. Samsung arī aktīvi turpina nodrošināt izstrādātājus ar atbalstu, piedāvājot tiem savu Programmatūras izstrādes rīkkopu (SDK), kas ļauj izstrādātājiem daudz vieglāk radīt izmantošanai televizorā optimizētas aplikācijas. Savukārt ar Samsung izstrādātāju foruma starpniecību (Samsung Developer Forum (SDF)) kompānija veicina informācijas apmaiņu starp izstrādātājiem.

“Samsung ir veiksmīgi īstenojis savu mērķi izveidot Smart TV ekosistēmu, kas lietotājiem sniedz plašu satura klāstu, savukārt satura izstrādātājiem – jaunas ienākumu iespējas,” skaidro Samsung Electronics Vizuālo ekrānu biznesa nodaļas viceprezidents Kevins Lī (Kevin Lee). “Mēs arī turpmāk nodrošināsim savas līderpozīcijas šajā jomā un piedāvāsim patērētājiem izcilus tehniskos un programmatūras risinājumus.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Datuve.lv – IT un Tehnoloģiju ziņas || Copyright © 2004-2020 || Kontaktinformācija: info@datuve.lv  || Contact Us