Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

Vecam PC laikam kautkas nogrāvas,bet kas?

Ievietoja: defender82 @ 2011.07.31 12:30  

Vakar smuki sainstalēju un vis  darbojas perfekti - Tad nu sīkais šodien  līdis savu  fermu izšurīt un  teica kad uzlecis zils ekrāns ar  uzrakstiem cik esot  salasijis esot bijis jarestartē-kā restartējis tā  vairs uz monitoru signāla nepieiet !Tad noteikt saucamā  AGP kate bus beigta vai?!
Vakar piespraudām LCD monitoru -tas nevarētu būt pie vainas kas nogalināja to karti ?
Vai velviens variants kas  pie celoni varētu buut vainigs -karte nebija pieskruvēta ieprieksējā  reizē  piliekot moni  man  tadi pati vaina  bija ,bet papētot  izrādījās  ka  no kontakt ligzdas  izļurkāta -izslēdzu un  iestumu atpakaļ  kartīgi pieskrūvēju un tad jau gāja ,bet šai  reizē karte bija naģožna   un simtoms tads ka  monis  vairs nereaģe -pat 2 monus izproveju  nekas nenotiek-tad jau karte  hanaa?

Komentāri:

#1 Asmodeus @ 2011.07.31 14:02

izņem VGA karti vai mātene pīkst?

#2 defender82 @ 2011.07.31 14:32

Tur vispār nepiikst nekas jo tas skaiļrunis novienots nost!Kautgan  vakar mes to lielo skaļruni novienojām  vai tad tas  ko izsakā lai sistēma  apstātos -gaja jau pēc tam!PC ir  vien no vēsturēs lietiņām  Intels 800MHz! RAMS 224Mb! matene  
http://www.acorp.ru/products/mb/socket370/6via82p/

#3 Asmodeus @ 2011.07.31 14:36

ai nu baroklis beidzot noplīsa??????
pieliec pikstuli apskaties ko saka

#4 defender82 @ 2011.07.31 14:42

Vis taču palaižas baroklis  griežās  pat var dzirdēt ka   cietni ieladējoties novibrē- diskdzinis ar  šāncē  tik lidz monim vairs nekas  nenonāk!

#5 defender82 @ 2011.07.31 14:50

Asmodeus rakstīja:

ai nu baroklis beidzot noplīsa??????
pieliec pikstuli apskaties ko saka

to nevar  sauktpar pikstuli  bet par taurekli  !!!Nu pieliku ,bet cik  atminos  viņš kāmēr šais 3 dienā kamēr pie manis artodās nau  nekad pikstējis...un tagat ar nepīkst.....

#6 jurro @ 2011.07.31 14:50

#4: Nu un, ka kūleri griežas ?  Var būt nosprāgusi gan VGA, gan MB , ja reiz nepīkst (kāds vēl skaļrunis, datora pīkstuli neesi redzējis?), gan baroklim kāds spriegums nav/ir nepareizs.

#7 defender82 @ 2011.07.31 15:01

Diezvai šo  var saukt par pīkstuli !  http://img.lejup.lv/images/1312113633.jpg
Piespraužas piemātenes  "spaker"portiem!

#8 defender82 @ 2011.07.31 15:08

#6 Tas  vis  jau var būt itkā man jau  viņu kā neejošu   adeva ka  rezerves daļas ,bet paprovēju ieslēgt un  konstalēju ka pats windovs nogrāvies-ta uzdabūju lai bootojas no CD iekartas un visu smuki no jauna  sainstalēju un  gaja smuki -lidz  sorītam kad ieslēdza  un pēc kada laika izmeta  zilo ekranu un  no ta laika  nepaceļ  monitoru!

#9 defender82 @ 2011.07.31 15:21

Bet  paturot 5 sekundes  POWER pogu  sistēma atslēdzas-tad jau plate vesela !?

#10 Asmodeus @ 2011.07.31 15:36

rādās tai iebūvēts VGA, pamēģini caur to

#11 kompmanis @ 2011.07.31 21:44

Pameklee GOOGLE kā pārbauda māteni un pārejās komponentes.
Sākumā izravē visu,atstāj tikai barokli un proci ar ventilatoru.
Apskati rūpīgi pašu videokarti,vai nav kas sagājis bietē,it sevisķi  kondiķus.
Vai spriegumi normāli?

#12 defender82 @ 2011.07.31 23:37

Asmodeus rakstīja:

Kurš tad tas  būtu?  -te ir tik viena vieta pie kuras moni piespraust! un ta jau noteikt ir tā VGA kura  beigta!

#13 jakslis @ 2011.07.31 23:46

Asmodeus rakstīja:

Pēc kā spried ?

#14 Asmodeus @ 2011.08.01 08:40

tur uz bildites, tads zils tas COM ports raadaas?
nu tad jaameklee kaadaAGPX2 VGA, a la GF2MX

#15 kompmanis @ 2011.08.01 17:53

varbut puika spēlējot sasniedza temperatūras kritisko robežu.
Utilitas-core temp procim
GPU-Z videokartei
testeris power tester LCD tas gan tikai servisā
Par spriegumiem nekā neraksti-laikam pat neesi mērijis
kontaktus ar dzešgumiju notīri un pārbaudi vai iegulst ligzdā.

#16 juserians @ 2011.08.01 19:20

iztiri no putekliem

#17 kompmanis @ 2011.08.01 21:18

Ja ir iebūvētā VGA karte,atvieno neejošo tad caur DISPEčERU ieslēdz iebūvēto.
Bet draiveris arī būs vajadzigs.

#18 defender82 @ 2011.08.01 23:06

Spriegumu es  netaisos mērīt jo  es  ar mēli to nemāku notieikt!
#16 parvēdot mājās es  to meslu kasti  izardīju  un iztīriju  -pat barokli  izjauc un smalki iztīrīju...takā  tur vis pirms ieslēgšanas  spīd un laistās!
Pirmais   bija tā ieslēdzū melnakā ekrānā  paradījas  kompa parametri  un apstajās pie  komandas...spiest Esc lai startētu windows  vai  delet  la ieietu  biosā-spiedu Esc melnais logs  nomainījas  uz tadu ka parasti F8 "starteet normal windowsa,vai safe mode... -psiedu normal  vindovs-saka ieladēt  windu-bišķu pamālās un  nozipsnija zilais logs un PC  restartējas ..un ta  vis no skaumā !
Nu tā nolēmu pārinstalēt no jauna  -talab piedzima  tema par to  BIOS neskaidribām-tikau ar to galā  un visu smuki sainstalēju un gajā kaprieks-prēks interneta  PC pietiekoš pilnīgi!Ta  otra dienā   nospraga pirmstam izmetot zilo  logu-Ta PC  ieslēdzas ,bet monis paliek gaidīšanās  režimā!

Visu  jau  izardīju no jauna  un smalki ar dzēšgumiju kontaktus notīriiju visus  stekerus parspraudu ni jauna -VGA karte ka  jauna nau ne kondini  sapūtušies ne deguma smākas  nekādu  arēju pazīmju ka kas  nosvilīs  būtu!

#19 defender82 @ 2011.08.01 23:12

kompmanis rakstīja:

Ja ir iebūvētā VGA karte,atvieno neejošo tad caur DISPEčERU ieslēdz iebūvēto.
Bet draiveris arī būs vajadzigs.

Kā to saprast "iebūvēta"Man ir tikai viena  vieta kur monitoru  piespraust  un tā nav integrētā,bet atseviški PCI portā iebakstīta!
Vai tad vel ir iespējas  pie ko moni  piespraust?

Jus taču mātes plati  redzat un tur ir aprastīts kas tur  ir un nav!

Par nelaimi man  to mēslu kasti adeva un vel lielāka nelaime  ka viņa gāja un pat  parinstalēju un gāja kā prieks!!!:DTagat vienkārši intresē kas šai lēcās!

#20 defender82 @ 2011.08.02 00:50

Tiko izņēmu un nofočēju šo   AGP    http://img.lejup.lv/images/1312235259.jpg
Pēc izskata  ka jauna !!!

#21 Asmodeus @ 2011.08.02 01:46

ta nē, .... vispār uz ātri roku nevar atrast m/b attēlu internetā no aizmugures, pārāk veca... bet rādās ka pa tiešo pie m/b var piespraust pie m/b aizmugurējā štekera,- ZILA, blakus COM portam.. vismaz no augšas skatoties tur tāda zila maliņa rēgojās?

bet spriežot pēc tā, ka PC cenšas startēties un dažkārt tam tas pat izdodas, tad> baroklis taisās uz mūža mājām, atbvieno kādu slodzi nost vai vairākās, tur nezinu kas tev ir,--- floppy, DVD/CD, lieko RAM, VGA,... kā jau teicu, - varbūt ka mazāk dzelžiem pietiek jaudas, -tad aizies ...

#22 bandiits22 @ 2011.08.02 06:05

He he izskataas peec IBM NETVISTA ar nomainiitu barokli kuram originaali ir 180w :D lai nu ko pameegjini resetot biosu izraujot bateriju, protams pirms tam izraujot baroshanas vadu.

#23 defender82 @ 2011.08.02 07:29

Ja tu tā saki  ta  paskatoties uz korpusa točen IBM NETVISTA :D,baroklis ja točen mainīts jo kartīgi neiepasās un esošaias 300w....
Tu domā ka tad man  parādīsies uz moni  signāls  ja  to BIOS resetošu!?

#24 defender82 @ 2011.08.02 07:34

#21 floppy,jau izmetu  pie tirīšanas pasā sākumā!Tur iekša 2 HDD un CDroms vairs ar nekas  nau

#25 Asmodeus @ 2011.08.02 09:51

nu atvieno vienu HDD, ....

man arī bija baroklis ANS-450, ar radiatorierm no Al folija, labi ja 100W viņam bija īstenībā,...........tiem uzraksitem nevar ticēt, it īpaši visādiem Codegen, Trust, BNC un pārējiem mēsliem...

vienkāŗsi baroklim strāva lēkā un tpc, kompis te piestartējās te nē, atkarīgs no karstuma,. slodzes etc.

#26 defender82 @ 2011.08.02 22:18

Pagaidām  atvienoju to vienu HDD un izņemu  to batariju no plates
Te  luk tās grabažas pakaļ skats  http://img.lejup.lv/images/1312312564.jpg  bildē trūkst AGP jo tā pagaidām izņemta...

#27 Asmodeus @ 2011.08.02 22:26

ne nav iebūvētā VGA..:(
skatos, baigais korpusa moddings notikās lai to standarta barokli iebāztu!!!!
nu iko? iet viņš bez otrā HDD un otrās atmiņas plankas?

#28 defender82 @ 2011.08.02 22:44

Es to sūda batariju  ir izņēmis -cik ilgi tad  tā  ir  izņemtai lai būtu  resetots BIOS-tas tuliņ notiekās -kadreiz  lasiju ka kādas 15minutes  japatūr un nez kas ar šķērēm uz iso jasaliek,bet cika aceros tas lai  paswordu noņemtu,bet bija taču jumperis jasamain uz brīdi pretēji lai resetot  biosu!!!Drīz likšu  kopā un tad jau redzēs- ja neies tad viņš  lidos pa logu  arā :D

#29 defender82 @ 2011.08.02 23:59

Tagat  visu sakrāvu atpakaļ!+Izņēmu  3RAMu kas  ja nemaldos ir  tikai kautkadus 40Mb...:D MHz ar 60....Tad nu pirmais  bija kad power iespiedu nu nekas ta pati  vecā  vaina tad paturēju 5sekundes lai izslēgtu protams izslēdzās -ievēroju ka puwer diode  pie ieslēgšanās tikai iedegās un pēc laiciņa nodziest ...Ta intreses pēc  slēdzu  otreiz iekš un  jā power diode  iedegās  un pēkšņi  arī  mates plate iepikstējās un paradījās signāls uz moni un apstajās pie šada  http://img.lejup.lv/images/1312318091.jpg   Tieši tadā patstavoklī  es viņu  ar dabūju  ,spež F1  tad  nonākam  pie tada displēja ka parasti F8 ...Delaete  iemet  BIOSa-    -Es  neproveju tagat neko spiest jo nemaz klaviere  nau pievienota....

Tagat  noslāpēju un piekravu klaviatūru un startēju no jauna un čuš nekā  signāla  atkal nav ne matene iepikstējas ne uz moni signals!

Nēz kas  tas par niķi ir???
Man jau šak likties ka ta mates plate kirdik  vai BIOSa batarija pie vainas -ja galīgi sausa tad nevarētu būt tada parādība???

#30 Asmodeus @ 2011.08.03 00:10

kāds displejs uz F8? Bet tā normāli viss, detektējās ielādēja defaulto BIOSu, jo veco tak mēs nometām ar to baterijas izņemšanu, nu tik rullejam uz priekšu...
hmm,  viņš tev liek izvēlēties :
Load safe
load normally untt
http://attachments.techguy.org/attachments/160684d1259781645/vista-f8-…

a kas tas par barokli tādu,... izskatās kruts priekš tādas grabažas, melns un ar izslēgšanas pogu?

#31 defender82 @ 2011.08.03 00:13

ja  tads logs parādas kad  F1 nospiež,bet tu palasi man jau atkal aizverās
tu zinies uz  barokli  virsu  ir  uzlime kas viņu iekravis  laikam  
"Edgars  rocis 23.12.2002." Baroklis itkā 300W,vismaz virsū rakstīts

#32 defender82 @ 2011.08.03 00:27

Uz  7 meiģinājumu atkal sanaca ielekt tai pat  loga kas  foto  -spiedu F1  paradijas kautkadi parametri  un saka ieladēt windowsu ,bet lidz  viņam netikām  jo  izleca zilais logs luuk  http://img.lejup.lv/images/1312320405.jpg  Tad jau te ar būs izskaidrojums...  kautkas par  atmiņu....
Vai pats windows nau ?Itkā atvienoju  to HDD kurs nebija nemaz formatizets...

proveju velvienu reizi startet -soreiz neizleca  zilais  logs ,bet jau šads  http://img.lejup.lv/images/1312321406.jpg

00:49
Tad veči paskaidrojiet ko man  ar šo draņķi  darit-  izmest  vai  tomēr ir vērts ko labot???

#33 JANKSB @ 2011.08.03 01:16

nu ja nospiežot DEL vari tikt BIOSā un dabūt atpakaļ defaultos setingus + vēl iespējams veco baču CR2032 vismaz skatam nomainīt, ka spēc tam notiek?

#34 Asmodeus @ 2011.08.03 02:07

mans domāt, baroklis dod neadekvātus spriegumus un tāpēc viss kas vien var, gļučī uz nebēdu, restarti utt, utt... pamēģini ar kādu čut svaigāku barokli, pat īpaši spēcīgu nevajag~ 200W, tik lai kondiķi,  būtu svaigi.....

manuprāt tas otrais logs naf briesmīgs! vienkārši sakarā ar biežajiem restatiem Windowsam uznāca šilieris un šis prasa ierakstīt reālu datumu un laiku...

attaisi, apskaties to barokli no iekšpuses, vai kondiķi nav papūtušies, iztecējuši, - ja strādājis nonstopā no 2002.gada tad- viss kas var būt!
nevar būt, ka nekāda rūpnieciska marķējuma nav? ... varbūt uz otrā sāna,- ko neredz?

#35 bandiits22 @ 2011.08.03 06:14

Iznjem vga un notiiri kontaktus ar dzeeshgumiju... vari arii nopuceet ramus bet izskataas ka AGP slotam tiek pievadiiti nepareizi spriegumi no kaa jams vnk nofeilo. Maatei visi kondikji vietaa / nav uzpuutushies?  Kaa peedeejais variants ir izmest vga vai barokli

#36 defender82 @ 2011.08.03 07:35

Ar kondiniem ir vis kartība i matenei i baroklim jo to  visu redzēju kad smalki  tīriju no putekļiem  ,baroklim ir tris vadi kas  ir kur piespraužami ,bet tie divi  atstāti ieks  barokļa jo lieki  -platei ir tikai  platais štekeris ....Pagaidam neredzu barokla razotaju vai ko tur  vaig  redzēt-tad  viņš jaskrūvē nost......Bet  tagat ir tā ka   PC lec  visu laiku un protams apstajas pie tā  vai F1 vai Delete...jau biosa uzliku lai bot no CD iekartas  un pat  aiztiku lidz  cietņu  dalīšanai...Tagat  itkā visir  iespējams tik  cik ilgi....  
Es taču  teicu ka  kontaktus jau    ar to  dzēseni apšancēju...

#37 Asmodeus @ 2011.08.03 11:55

Kā tad tu attaisīji barokli, nenoskrūvējot to?

#38 defender82 @ 2011.08.03 17:20

Asmodeus rakstīja:

Kā tad tu attaisīji barokli, nenoskrūvējot to?

Es jau pagais nedēl parvedot majās  to izdarīju....Tad kad  visu puceju no putekļiem  tad arī  barokli  izardīju un izpuceju -augstaak tas  vis jau aprakstīts...

#39 defender82 @ 2011.08.03 20:59

Itka  kompis jau lec uz POWER spiediena ,bet  paliwkam pie šī loga http://img.lejup.lv/images/1312318091.jpg ...Jnospiež F1 lai tiktu OS -ietikām OS -šisņem  no jauna  uzmuļāja  klavieres,peles draiverus un pat legalam  progrām pieprasīja no jauna  atslēgas ievadīt-  itkā vis darbojas...Tik tikai tā  vaina ka  tas F1  jaspiež,nu tagat panēmu uz parinstalāciju...
Vispār uz PC paneļa LED diodes gļuko HDD diode nemaz nedeg ,POWER diode gļučī tad  deg tad nē-tas tak  neiespaido PC  darbību???

#40 defender82 @ 2011.08.03 21:17

JANKSB rakstīja:

nu ja nospiežot DEL vari tikt BIOSā un dabūt atpakaļ defaultos setingus + vēl iespējams veco baču CR2032 vismaz skatam nomainīt, ka spēc tam notiek?

Kas te  tai  BIOSa bija  jasadar?Es te tagat   instalēju ka jauparast vis notiekas bet pie restarta  apstājas pie ugstāk minēto jogu-nospiežot F1 protams instalešana ,bet  atkal  apstajās pie  zilā  loga... LŪK http://img.lejup.lv/images/1312395590.jpg
Te palasījos par so  "STOP :0x0000007E" viens novariantiem ir kad  uz HDD nepietiek vietas-eee man jau  šīm ir tikai  4,3GB,bet winda tā saicāmā apgraizītā kura  derētu pat uz 1GB!Pirmoreizi tak uzmetu bez problēmām!
Jā ta  te jau  ar  ar  to biosu jatiek pa priekšu galā  tad japrovē....

#41 Asmodeus @ 2011.08.03 23:35

nu tak tas zilais logs nozīmē da jeb ko,- sākot ar gļukainu ramu un beidzot ar pussprāgušu barokli,... nez ka tik tā mirgojošā power poga arī nenorāda, ka elektrības spriegums uz m/b raustās?

#42 petrux @ 2011.08.03 23:36

Man bija līdzīgas problēmas, bet man vaina bija uz mātesplates barokļa kontaktiem, tie bija izļurkāti, un ja neslēdzās iekša vai gļukoja es to kontaktus paļurkāju un viss iet v'\el šobaltdien

#43 defender82 @ 2011.08.04 07:27

Asmodeus rakstīja:

nu tak tas zilais logs nozīmē da jeb ko,- sākot ar gļukainu ramu un beidzot ar pussprāgušu barokli,... nez ka tik tā mirgojošā power poga arī nenorāda, ka elektrības spriegums uz m/b raustās?

Jā ,bet pasitot tur pat pie diodes ar pirkstu ta diode  reaģē-tā liekas ka pašai  diodei  gļuko kas....usitos brižam pazūd pavisam lidz nakamo reizi iestartējot PC...
BArokli  var  ari piespraust  jebkuru,teiksim es iznemu no sava sakarīga PC lai paprovētu  ja nau gļuku tad  skaidrs ka  baroklis?!!!
A kas tai  BIOSa  bija jasadara  pēc  batarijas izņemšanas,kautkāda konfigurācija???

#44 defender82 @ 2011.08.04 07:30

petrux rakstīja:

Man bija līdzīgas problēmas, bet man vaina bija uz mātesplates barokļa kontaktiem, tie bija izļurkāti, un ja neslēdzās iekša vai gļukoja es to kontaktus paļurkāju un viss iet v'\el šobaltdien

Te tie štekeri ir jau  pa  5x izraustīti un tīrīti,,,
Uz doto momentu lielākā problemā  ir  -- PC vis jau saiinstalēju pa jaunu  ,bet katru  reizi pie iestartēšanās vai restarta apstajamies pie  šī loga http://img.lejup.lv/images/1312318091.jpg   tālāk lai tiktu uz OS vienmēr jaspiež F1 !Ka  to var novērst-noteikti tai pašā  BIOSa kas  pareizi jasaliek,tikai kas..???!!!

#45 petrux @ 2011.08.04 09:18

bija vecie pc kam biosa vareja noņemt to ka jaspiež f1 ,bet bija ari tadi kuriem to nevar. Ja bus laiks iekurbulēšu savu p3 un apskatīšos.
Es nedomaju ka barokļa kontakti netiri, bet ligzda uz matenes sa*isusies

#46 jurro @ 2011.08.04 09:54

Nu bet kā var nesaprast elementāras lietas? Bildē skaidri redzams teksts Floppy disk(s) fail (40). Loģiski, ka bez F1 (t.i. tavas piekrišanas startēt sačakarētu sistēmu) nekas nenotiks.  BIOSA konfigurācijā floppy  ir pievienots, bet reāli tas nav (ir bojāts, ir kabelis sačakarēts u.t.t.). Atslēdz BIOSā floppy un būs tev laime.

#47 Sternwolf @ 2011.08.04 10:38

#46 +1
daboni citu barokli notestēšanai, dodu 90% ka tas ir vainigs

#48 Asmodeus @ 2011.08.04 11:21

BIOSam ir  pofig kāds ir īstais laiks un datums, var likt var nelikt, ... varbūt tā apaļā baterija(CR2032) ir izlādējusies, un ir nevis 3,3V bet 2,6V... bet nedomāju ka vaina ir viņā...

Pēc BIOSa, jeb CMOS baterijas izņemšanas, BIOS (Basic Input Output Sistem) atgriežas defaultā, jeb sākotnējā,- rūpnīcas stāvoklī, un nekas tur nau jāaiztiek, ja vien negribās savu ūberkuto proci vai atmiņu dzīt...

To F1 noņem BIOSā,... kā arī pasaka compim ka tev nav floppy, norādā no kurienes OS jālādējas pirmām kārtām, otrām utt. Lasi sistēmplates manuāli, -read the fucking manual (RTF).
http://tw.acorp.ru/download/Manual-Via.htm

Jāsāk ar barokli, tas ir vienkāršākais ceļš...

#49 defender82 @ 2011.08.04 21:45

Labi  veči par  brivdienām izņemšu no kāda  savējā PC .... Es jau  auns... pašā pirmajā  reizē jau ta  arī bija ka  es uzmetu  lai  bootojas no CD iekartas un  disableju  to floppy!!!

#50 Asmodeus @ 2011.08.04 22:59

nu bet tu tak izņēmi baču un viss atgriezās sākotnēja (pirmatnējā) stāvoklī!

#51 defender82 @ 2011.08.05 00:56

Es par  barokli runāju --- jā atgrizās  savās vietas  disablēju to otro  kas  minēts kā Floppy-tA ar vis ir ok -Pagaidām jau  ne vainas nekādu erroru  ne ģluku ,iestartējas  jau kā pienākas....Jā  tā jau  to dien  ar bija  visu  dienu ne  vainas  tad pēkšņī otra dienā  nosprāga....Viss itka atdzivojās  arto batarijas izņemšanu....

Skator proci ar var uzkruķīt līdz 8x,pagaidām jau 3x pašu minimālāko :D!!!Moška paņēmt kautko sajāt :D.....
Izrādas ka šis PC  ir nostavējis kadus 3gadus bēniņos -aizdoma uz mitrumu,bet  kad  tīrīju tad  baroklī putekli vismaz putēja,ja jau būtu šausmīgs mitrums ticis-  tad jau putekļi būtu sakepuši,nu nezin pagaidām  nekadu vainu-viņš tā intresānti  pakāpeniski atdzīvojās -nu jā tad jagaidz  kas pajuks turpmāk....

Ups  jautājums, es šai vecā grabāža  varu SATA HDD iekombinēt ?Man ir tas ipašais vads   re  te

#52 Asmodeus @ 2011.08.05 06:51

tas caur USB, bet var...

vēl vajag barošanas pāreju ATA-SATA

#53 defender82 @ 2011.08.05 07:19

Taa man ir , man pat ir dekstopos ieliekama  iekarta kas  ļauj ieksejo HDD piekabinat kā arējo,tik šai gadījumā laikam nederēs!

#54 jurro @ 2011.08.05 09:31

Ja ir kāds brīvs PCI slots - nav problēmu PCI SATA adapter.
Tikai nez vai tā muzeja vērtības MB ņems pretī ko lielāku par 8GB (tiesa, arī tur ir risisnājumi).

#55 defender82 @ 2011.08.05 22:02

Lieta tāda -ja šis muzejs  uzvēdīsies ka jau pagaidām uzvedās tad varētu  vienu lieko 80GB  SATA HDD iemest ....
Jā PCI slotu vietas pagaidām aizņemtas-3 viņas tik ir-vienā  tā saucamā AGP,otrā skaņas karte,bet skaņas laikam nav tas tā un trešā tiklu karte!
Ir velviena ,bet tā nav PCI....

#56 jurro @ 2011.08.05 22:16

defender82 rakstīja:

Jā PCI slotu vietas pagaidām aizņemtas-3 viņas tik ir-vienā  tā saucamā AGP,otrā skaņas karte,bet skaņas laikam nav tas tā un trešā tiklu karte!

Ko tu tur murgo? Tavai MB ir  AGP - 1,  PCI - 3 un  ISA - 1 sloti. AGP videokarti PCI slotā var dabūt tikai ar āmuru :D. Vai nu tev ir aizvēsturiska videokarte uz PCI, vai esi ko totāli sačakarējis. ISA slotā gan neko nesameklēsi, ja nu vienīgi kādu skaņaskarti no 1994 gada :D.
Te tev viela pārdomām.
http://img3.imageshack.us/img3/8647/motherboardd.jpg

#57 defender82 @ 2011.08.05 22:26

tieši šā man iekšā-tak PCI
Nekas  seveš jau nau tai tavā bildē -manai platei  paliek brīva ta tiešī  AGP un ISA...

Te tak apraksts tāds smalkāks http://www.nix.ru/autocatalog/motherboards_acorp/Acorp_6VIA82P_VIA693A…  

Galvenais  par mātenes  atmiņu šai lynkā  rakstīts ka priģels ir 512-citā lynkā par  šo pašu  tieši bija minēts ka   700čemta... kam tad lai  tic!?

#58 jurro @ 2011.08.05 23:59

Protams, ka max 768.  512MB no trijiem slotiem, lai kā kombinētu 64, 128 un 256MB moduļus, nu nekādi nesanāk, bet 3X256 - tieši tas, ko vajag. Vienā slotā gan varbūt max 256 MB.
http://www.okmemory.com/Acorp-Motherboards-6VIA82P-D15594-memory.html

#59 defender82 @ 2011.08.06 00:21

Es skatījos ebay tur par 10$ var dabūt 256MB 133MHz...

#60 Asmodeus @ 2011.08.06 00:27

šitajā "XXX" nav vērts  neko ieguldīt, kur nu vēl Ls 5 par SDRAM100 256Mb. Orientējoši ~ Ls2-3, ss.lv vai boot vai eoz pameklē...

#61 defender82 @ 2011.08.06 00:32

Izradas  šīs vecais ērms nemaz  bezvadu USB wireles nepaceļ?Tā tam jabūt.....,viš  viņu kā  dzelzi nemaz neatpazīst-noteikt  sitēma par vecu:D?
#60 itkā jau ir tie  200 mb..prēkš ineta jau pietiekoši!

#62 Asmodeus @ 2011.08.06 00:34

kaut kas notiekas ar 5V līniju, kondiķi vai vēl kas čupā

#63 defender82 @ 2011.08.06 00:38

Asmodeus rakstīja:

Man ir LYNKSYS PCI karte-tā darbosies ja ielikšu tas LAN kartes vietā ?

#64 defender82 @ 2011.08.06 00:42

Asmodeus rakstīja:

Kas tas ir domāts  5V līnīju -strāves ziņā,ja tā tad pele  darbojas  abos USB portos un flesh atmiņas ar  darbojas!

#65 Asmodeus @ 2011.08.06 10:45

"Man ir LYNKSYS PCI karte-tā darbosies ja ielikšu tas LAN kartes vietā ?", - teorētiski jādarbojas, tik iespējams ka driverus būs jāpameklē un jāistallē.

tam USB vaireles modēmam vaig kudiš vairāk strāvas nekā pelei un klaviāturai, un m/b to nespēj piegādāt (pienācīgā kvalitātē?)

#66 defender82 @ 2011.08.06 15:38

Cik zināms USB nemaz nedrikst parsniegt
5V.!!!! Vai es ar  maldos.....

Tam ieliekajām Wirelēm draiveris man ira!!!!

A  es te saku štukot vai tad man   prēkš šīs AGP kartes  nau vaidzīgs draiveris pa  cik  atsevišķš dzelzis ?http://img.lejup.lv/images/1312235259.jpg

#67 jurro @ 2011.08.06 16:31

Izrādās, ar tevi ir vēl ļaunāk, kā visu laiku domāju :D
1. Beidzot pamēģini saprast atšķirību starp AGP un PCI slotiem un beidz PCI karti saukt par AGP.  Vismaz raksti VGA, ja ne pilnu nosaukumu. AGP izskatās šādi http://media.digikey.com/photos/Twin%20Industries%20Photos/MFG_AGP-RAE…
2. Protams, ka draiveri vajag, tieši konkrētai kartei un konkrētai OS, bet bilde būs arī bez draivera, tikai ar 4 vai 16 krāsām un 640 x 480 rezolūciju :D.
Par 5 V - nejauc spriegumu ar stiprumu. Tie 5 V pat var būt pareizi, bet jauda nepietiek.

#68 Asmodeus @ 2011.08.06 16:33

runa ir par strāvu (amperi) nevis spriegumu(volti), varbūt tam vajag 4A(?) pa 5V līniju un m/b kondiķi kas to kontrolē (izlīdzina), vecuma dēļ, vairs nefiltrē tos 5V pie lielākām slodzēm, un dod 5,6 vai 4,4V? To pat ar parasto testeri nevar nomērīt, jo tur varbūt sekunžu daļas lēcieni...

#69 kompmanis @ 2011.08.06 17:47

Uzliec utilitu lai patestē compi.
Saucas S&M
Tikai sākumā palasi kā ar viņu darboties.

#70 defender82 @ 2011.08.06 18:50

jurro rakstīja:

Izrādās, ar tevi ir vēl ļaunāk, kā visu laiku domāju :D
1. Beidzot pamēģini saprast atšķirību starp AGP un PCI slotiem un beidz PCI karti saukt par AGP.  Vismaz raksti VGA, ja ne pilnu nosaukumu. AGP izskatās šādi http://media.digikey.com/photos/Twin%20Industries%20Photos/MFG_AGP-RAE…
2. Protams, ka draiveri vajag, tieši konkrētai kartei un konkrētai OS, bet bilde būs arī bez draivera, tikai ar 4 vai 16 krāsām un 640 x 480 rezolūciju :D.
Par 5 V - nejauc spriegumu ar stiprumu. Tie 5 V pat var būt pareizi, bet jauda nepietiek.

Tad lai  iet PCI :D...Man draivēra nav ,bet iet ar32 bit un 1024x768  lūk foto  http://img.lejup.lv/images/1312645765.jpg   uz 16" LCD monitora...
Un resursi pa cik vēl programas nau tad šāds rādītajs   http://img.lejup.lv/images/1312646245.jpg

#71 jurro @ 2011.08.06 19:54

Draiveris tev ir. Paveicies, jo izrādās, windows instalācijā ir bijis šādai kartei vajadzīgais, citādi būtu manis iepriekš aprakstītais variants.

#72 defender82 @ 2011.08.06 23:30

Ieliku LYNKSYS PCI wireles -Te tā ir ka pakustin kādu dzelzi šis  tāds domīgs paliek -pirmais bija  ka izmeta ka displej  draiveri  vajag  -labi parstartējam  nu  izlec  ka  vaig  konfigurēt dispeleju apstiprinajām -vis kartība !Wireles arī  darbojas !
Šitād aparāt manas  acis pirmo reiz  redz-ietiepīgs kā  ēzelis....

#73 defender82 @ 2011.08.08 00:18

Atgriežamies pie  vecā patafoona:D!Draņķis  mēdz  kad iedomājas parstartēties  -tad izmest  zilo logu tad displej draiveri liek apstiprināt ,tad  iestartējoties melns ekrāns  -atkartojot startu uzrodas un ta uz  riņķi-Gribat teikt ka tas irbaroklis pie vainas  ?Te  būs tā barokļa foto http://img.lejup.lv/images/1312751690.jpg Te atvērtā veidā ,turvar  redzēt kadivi vadi atstāti blokā -laikam jo  lieki ! http://img.lejup.lv/images/1312752743.jpg

Es kādu nepilnu stundu  atpakāl izņēmu  no jaunākā decstopa barošanas bloku 350 W.un iekrāvu šai vēcā karikatūrā līdz šim nav ne parstartējies  ne  zilais logs izmeties ne iestartējot melns ekrans,bet ir  citi niķi .Man vinam ir LCD monitors un  ir uzlikta     32 bit un 1024x768...Tiklīdz sāk vandīties par internetu viņš sastingst un pēc kāda laiciņa displeju nomet uz 4 bitiem 640x480....

Tad kas tur arī tā PCI - VGA karte defektaina vai draiveris gļukains  vai tā  karte nespēj celt 32 bit / 1024x768 un tamdēļ nometās uz  augstak minēto parādību un vispār cik izpratu kautkas  viņam  nepatiik  sakarā ar displeju,bet kas -varbūt tās kartes draiveri uzmest  atsevišķi?

#74 Asmodeus @ 2011.08.08 02:16

nespēj-nespēj,...

tas vecais baroklis vizuāli OK, (nu netīrs tik) bet kas viņam īstenībā vells viņu zina, kondiķi var ārēji izskatīties normāli bet slodzi netur ne vella, ko var gribēt pēc 10 gadu darba? Ak jā un reāli tas ir labi ja 200W

#75 defender82 @ 2011.08.08 09:46

Redz  vot tiko  atkal iesledzu  ar to saucamo normālo  barokli-pēc kada laiciņa viņš nometās uz LOWEST(4bit) ar šādu uzrakstu  http://img.lejup.lv/images/1312785714.jpg   Angļu valodā neesmu supermens,ee LV netik :D -Ko šis te stāsta?!!!

Un cik manu tā ir vienīga palikusī problēma ja  šo ir iespējams  novērst tad barokli vienu varētu  sadabūt  ,bet ja tik  tas  displejs ir  savedams kartībā!!!
Un kad iestatī  atpakaļ 23 bit 1024x768.. TVNETa ieejot kādu video atverot  sis pēc kādu laicinu ņem un satingst vai kā saka uzkarās ka neko  padarīt tikai 5sekundes POWER!

#76 Asmodeus @ 2011.08.08 10:07

tā nav barokļa vaina, bet:
1.) vienkāŗši tas VGA nevelk pēdējos Billija prikolus un fiškas;
2.) tai VGA nevajag pēdējos NVidia driverus, bet gan tās paaudzes driverus...

#77 defender82 @ 2011.08.08 10:12

Asmodeus rakstīja:

tā nav barokļa vaina, bet:
1.) vienkāŗši tas VGA nevelk pēdējos Billija prikolus un fiškas;
2.) tai VGA nevajag pēdējos NVidia driverus, bet gan tās paaudzes driverus...

Es neko  speciali neesmu  licis driveru ziņā-ka  liku windowsu taa ar sīs bija uz  32bitiem 600x800,bilde itkā nepunķojas ta ar neko nedarīju -Tad  vaidzētu sameklēt  driveru?

#78 defender82 @ 2011.08.08 10:33

Karoče te ir tā - šim nepatīk tas kas man patīk32bit 1024x768!Šis ja ir iestatīts uz 32bit 1024x768 tad pēc kāda laika nomet uz (4bit) 640x480...ar to nolāpīto uzrakstu! A jūs jau zināt kā izskatās  (4bit) 640x480 -tad jau labāk  skatās uz  reālu kropli sētā!!!jibio...

#79 jurro @ 2011.08.08 10:53

1. Nu cik reizes tev jāsaka - draiveri !!! . Tas, ka windows instalācijā kāds draiveris izrādījās kaut cik derīgs, vēl nenozīmē, ka viss ir labi - pats redzi.
2. Neesmu pārliecināts, vai tas muzeja eksponāts vispār 1024 x 768 spējīgs uzturēt - kad šo karti ražoja, šāda izšķirtspēja vēl reti kur tika lietota - kaut gan Matrox - tas ir nopietni.
3. Ja bildē ir īstā karte - tev vajag konkrētai Matrox kartei un konkrētai OS paredzētu draiveri.  Bildē nevar salasīt kartes modeli (tie cipari zem Matrox), kā arī, kādu tu OS lieto ?
4. Bieži nepietiek tikai ar kartes draiveri, arī konkrēta monitora atpazīšana (draiveris) vajadzīgs dažu izšķirtspēju atbalstam.
5. Labāk jau sameklē kādu vecāku AGP karti - ja jau reiz ir AGP slots.

#80 Asmodeus @ 2011.08.08 11:57

zināms ka vajag driverus...

ar tām "jaunām" AGP kartēm "vecajos" AGP slotos ir tā kā ir... var nodegt, bāžot AGPx8 AGPx2 slotā, tur nesakrīt volti: 3,3 un 1,5V.

#81 defender82 @ 2011.08.08 12:49

AGPx2 Itkā plate  atbalsta,...
#79 es pat uz vēcāku esmu licis tadu izšķirt spēju un iet -vienīgais tur  AGP karte un iet vēl tagt...
Kartes parametri ir MATROX 844-00!
Labi japaskatās  ebay moška tur kādu lētu AGP var izķert!  

#82 jurro @ 2011.08.08 13:11

Paskaties kaut vai tepat - vislabāk pazvani šiem. Gan jau kas atradīsies un, ņemot vērā sūtīšanas izdevumus - tas pats vien sanāks, pie tam te ir dažu mēnešu garantija arī lietotajām mantām.

#83 fsfs @ 2011.08.08 13:21

Kas liedz pameklēt matrox legacy draiverus

#84 defender82 @ 2011.08.08 13:32

#82 Redz šmuce tāda ka 7 lati par piegādi  vien  un tad ar vel  jagaida -a tā no ebay par tādu pašu summu man paziņo no pasta  un lažot uz  darbu  mierīgi savāķu  savu preci!
A kādu tad man tam  vecam luznim būtu piemērotaka ja spēj AGPx2!?
Itka  cena  ta pati kā no  ebay---  

#85 Asmodeus @ 2011.08.08 14:02

nav vērts tur neko pirkt pa tādu naudu, - līdzekļi izmesti vējā. ..
Bez tam mierīgi var nesapasēt ar m/b.
Lētākais variants ir ss.lv un boot vai eoz

http://www.google.lv/#hl=lv&source=hp&q=upgrading+AGPx2&bt…

http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port

Compatibility

Compatibility, AGP Keys on card (top), on slot (bottom)
AGP cards are backward and forward compatible within limits. 1.5 V-only keyed cards will not go into 3.3 V slots and vice versa, though "Universal" cards exist which will fit into either type of slot. There are also unkeyed "Universal" slots that will accept either type of card. When an AGP Universal card is plugged-into an AGP Universal slot, only the 1.5 V portion of the card is used. Some cards, like Nvidia's GeForce 6 series (except the 6200) or ATI's Radeon X800 series, only have keys for 1.5 V to prevent them from being installed in older mainboards without 1.5 V support. Some of the last modern cards with 3.3 V support were the Nvidia GeForce FX series (FX 5200, FX 5500, FX 5700, some FX 5800, FX 5900 and some FX 5950) and the ATI Radeon 9500/9700/9800(R350) (but not 9600/9800(R360)). Some Geforce 6200 cards will function with AGP 1.0 (3.3v) slots.
AGP Pro cards will not fit into standard slots, but standard AGP cards will work in a Pro slot. Motherboards equipped with a Universal AGP Pro slot will accept a 1.5 V or 3.3 V card in either the AGP Pro or standard AGP configuration, a Universal AGP card, or a Universal AGP Pro card.
It is important to check voltage compatibility as some cards incorrectly have dual notches and some motherboards incorrectly have fully open slots. Furthermore, some poorly designed older 3.3 V cards incorrectly have the 1.5 V key. Inserting a card into a slot that does not support the correct signaling voltage may cause damage.
There are some proprietary exceptions to this rule. For example, Apple Power Macintosh computers with the Apple Display Connector (ADC) have an extra connector which delivers power to the attached display. Additionally, moving cards between computers of various CPU architectures may not work due to firmware issues.

#86 kompmanis @ 2011.08.08 21:53

Vēl var pameklēt computeru servisā RC PLUSS.Tur arī piedāvāja lietotas AGP
kartes.Diemžēl tel. esmu pazaudējis.

#87 defender82 @ 2011.08.08 23:51

fsfs rakstīja:

Pamklēt jau var tik sameklēt nevar- nu kurš tad ir īstais matrox 844-00!!!?

#88 Asmodeus @ 2011.08.09 02:17

Tā karte ir vienkārši pzdec,>>>> Matrox 844-00 REV_A (Made in 1998)>>>ieliec labāk kaut ko AGP slotā pa +\- Ls 1
http://www.google.lv/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=MATROX+…

#89 defender82 @ 2011.08.09 10:58

#88 Tu te man esi iedevis lynku par tām  dargām matrox kartēm!Labāk būtu pametis lynku ko iegrūst AGP  slotā  par+/-1 Ls..

#90 kompmanis @ 2011.08.09 11:39

Pa 1 latu nedabusi,dabūsi tādu pašu mēslu,bet sākot no 5LS internetā diezgan.
Laikam esi aizmirsis kam vajadzīga GOOGLE u.tt
Kautvai www.ss.lv

#91 defender82 @ 2011.08.09 12:10

Ne ne ss neder  man  pasam  uz  Rīgu tad jatiek pakaļ un tas jau pie visa +15LS+ laika terešana-kurjers arii sai valstī galīg  garām-Vot  sito gan varētu paņēmt  ja tik  sapas  ar mātes palati  AGP 2x ķipa ir   http://cgi.ebay.com/SIS-305-32MB-AGP-VGA-Video-Display-Card-/110713461…
Prēkš to luzni  es  vairaknetaisos tērēt!Karoče šis  ja  būs  dabonams lēti uz katiem tad adošu muterei-viņa pirkt netaisas ,bet ja kads  hlams  kurš  daudzmaz kustas  tad  laprāt pieņems un ievilks sev netu :D !Vot tādi  ultimāti!

Vai nu iesakiet  no šīm   kādu    http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=agp+video+card&_sacat=0&_stpo…
Līdz 10latiem

#92 kompmanis @ 2011.08.09 12:44

Es tam vecajam lūznim ņemtu GeForce FX 5200 128MB 64Bit DDR AGP .
Strādā man uz vienas vecas sistēmas,esmu apmierināts.

#93 Asmodeus @ 2011.08.09 13:30

GeForce FX5200 ir 1,5V - var nodegs zilās liesmās,
varu aizsūtīt GF2MX 1Ls+pasta izdevumi

#95 defender82 @ 2011.08.09 13:54

Neizlasiju lidz galam jo nau laika patreiz,sapratu ka  vecām platēm ar  šī laika AGP ir nesaskaņas ar Voltiem ...Tai BIOSa  to nevar   regulēt?
Izskatas ka  tik  vecām nē... Nu tad jadabū tada kada  der -Sut šurp!:)

#96 piedirspilu @ 2011.08.12 14:14

Asmodeus rakstīja:

xa-xa:
http://www.ixbt.com/video2/agp-standard.shtml

Sveiki :DTas pats 82!  Sākumā domāju ka vaina plates  štekerī "kas sasaistās  ar barošanas bloku"!Bet pirms to štekeri izraustīju un uzstūmu itkā kartīgi biju  izņēmis RAMu,Iekš vecā PC bija 3 RAMi 1slotā 128 mb..2 slotā  64 mb. un 3 slotā 43 mb.!
3 slotu jau  pašā sākumā biju atbrīvojis no 43mb.RAMa... vakar arī  parāvu ārā 64 mb.RAMu.. PC  uzvedās kā pienākās -nodomāju  vaina bijusi CENTRĀLAJĀ štekerī!!!
Un tā te mainīju barokļus un pat līdz  video kartij nonācām ,bet kas  izdomāju  atlikt atpakaļ 64 mb. RAMu un kas
pc nestartējas -labi  paļurkāju  2RAMu kurš 64mb..jaa PC iestartējas-tā un šitā pēc laiciņa šim izlēc  paziņojums ka sistēma pārstartējas un  ta ar parstartējas -ta ik pa laiciņu PC kad iedomājas partartējas -Labi izrāvu 64 mb.RAMu- jā PC uzvedās kā PC -tad iedomājos to  64 mb....iestumt  3 slotā -tā ar izdarīju !PC startējas smuki un gļuku nav!!!
Tad jau sānāk ka  RAMS ir vesels  tik  tai slotā kautkas nav kā  vajag?

#97 fsfs @ 2011.08.12 15:09

defender82 rakstīja:

fsfs rakstīja:

Pamklēt jau var tik sameklēt nevar- nu kurš tad ir īstais matrox 844-00!!!?

Redz kur paritini uz leju tavējais sērijas nr. 844-00 pretim G200 draiverim linku iepriekš norādīju...

#98 piedirspilu @ 2011.08.12 16:19

#97 Nu ja atradu un  uzliku jaunako 2006 g.:D driveri! Parādījās lejā uz palodzes ikoniņa uz kuras  uzklikšķinot izlec displei  uzstadījumi !Itkā  vis  kartībā -vismaž šodien pēc RAMa pārlikšanas  nav nevienu ģļuku izmetis....tad jau cerams būs ok...:D

#99 fsfs @ 2011.08.12 17:32

#98 Lai veicas. Arī tev jauku dienas atlikušo daļu... :D