Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv on Facebook

Jautājums par windowsu xp

Ievietoja: IT_Chunthia @ 2009.12.30 14:36   Iesaki Draugiem

Man ir jautājums! kura windows versija ir labāka: profesional,home edition vai vēl kāda ja ir???

Komentāri:

#1 ob1 @ 2009.12.30 14:38

Priekš tevis nav nekādas starpības.

#2 dzeks @ 2009.12.30 14:45

Windows XP Home Edition
Contains basic support for security among multiple users.
Built-in support for peer-to-peer networking, but only for up to five computers.
The backup utlity is not installed by default, but is included on the CD.

Windows XP Professional Edition
Includes extended support for security between multiple users on the same machine.
Better support for peer-to-peer networking, plus support for joining a "Windows NT domain."
The backup utlity is installed by default.
The Professional edition includes the following components not found in the Home edition:
Administrative Tools (in the Start Menu and Control Panel)
Automated System Recovery (ASR)
Boot Configuration Manager
DriverQuery
Group Policy Refresh Utility
Multi-lingual User Interface (MUI) add-on
NTFS Encryption Utilitiy
Offline Files and Folders
OpenFiles
Performance Log Manager
Remote Desktop
Scheduled Tasks Console
Security Template Utility
Taskkill
Tasklist
Telnet Administrator
Provides support for multi-processor systems (2 or 4 CPUs), Dynamic Disks, Fax.

Avots:
http://www.annoyances.org/exec/show/article10-002

#3 cthulhu_awake @ 2009.12.30 14:55

#1, kaa ta nav?! paklausies cik kruti skan - man ir xp professional!
seetas beerni uzreiz par kruto uzskatiis :>

#4 ob1 @ 2009.12.30 15:14

#3 - tad jāņem nLite un jāražo super-truper-turbo edition... :>

#5 Killercompany @ 2009.12.30 18:12

nu pag... vēl gadījumā nebij arī tāds "media center edition"? tam pat skins defaultā bij smukāks. tas būs tas kas tev vajadzīgs lai izceltos super-truper-turbo editionu vidū :>

#6 jakslis @ 2009.12.30 19:51

Labākā ir tā,kuru,Tu uzskati par labāko sev ,protams,ņemot vērā datora konfigurāciju !
Tā kā ,spried pats!

#7 nuttshell @ 2009.12.30 19:57

Viennozīmīgi XP Pro. Home edition ir nereāli apgraizīts. Ja tev tiešām nepieciešams tikai filmas skatities un kādu dokumetu parakstīt, tad varbūt arī Home edition der. Bet man personīgi pret to versiju ir "alerģija".

#8 Knight @ 2009.12.30 20:21

#7.... velk uz gjeeniju.... pastaasti siikaak, ko Tu taadu ikdienaa dari ar datoru....
privaatmaajaa.... ne uznjeemumaa....

#9 nuttshell @ 2009.12.30 20:30

Knight rakstīja:

#7.... velk uz gjeeniju.... pastaasti siikaak, ko Tu taadu ikdienaa dari ar datoru....
privaatmaajaa.... ne uznjeemumaa....

Ja tev nav ko teikt - paklusē. Tas ko es daru ar savu PC nekādā veidā neattiecas uz topiku.

#10 Knight @ 2009.12.30 21:01

pilniigs gjeenijs.
idinj, Tev neshkjiet, ka, ja kaut ko muld, to vajadzeetu pamatot?

Viennozīmīgi XP Pro. Home edition ir nereāli apgraizīts. Ja tev tiešām nepieciešams tikai filmas skatities un kādu dokumetu parakstīt, tad varbūt arī Home edition der.

#11 cthulhu_awake @ 2009.12.30 21:12

tak #9 ir no talsiem, ar to viss pateikts...

#12 KaNeiet @ 2009.12.30 22:10

#11 es zināmā mērā arī - tāpēc jau neapgalvoju, ka ja no Jelgavas, tad uzreiz pacients.

Konkrētajā gadījumā - kā praktiski visur arī te ir tādi...

#13 Firza @ 2009.12.30 22:49

-> #7
Varbūt vari konkrētāk pastāstīt, kuras ir tās "nereāli apgraizītās" funkcijas, kuras Tev tik ļoti pietrūkts Windows XP Home.

Man pašam iekš Windows XP Home mazliet pietrūkst:
iespēju normāli rediģēt lietotāju pieejas tiesības,
Remote Desktop servera,
rīka Policies rediģēšanai,
Vajadzību pēc citām Windows XP Professional funkcijām nekad neesmu izjutis.

#14 nuttshell @ 2009.12.30 23:05

->13
Jā tieši visi jautājumi, kas saistīt ar security adminstrēšanu ir tie, kas galvenokārt trūkst.

#15 zztop @ 2009.12.30 23:08

Un gan jau tam home ir sharešanas iespējas ar>>>ja tas ir tad jau ko tad vairāk!

#16 jurro @ 2009.12.30 23:09

#14: Nosauc kaut vienu iemeslu, kāpēc mājas lietotājam tas būtu vajadzīgs? Katrā ziņā netrūks nekas, kas būtu nepieciešams darbam.

#17 nutttshell @ 2009.12.30 23:45

jurro rakstīja:

#14: Nosauc kaut vienu iemeslu, kāpēc mājas lietotājam tas būtu vajadzīgs? Katrā ziņā netrūks nekas, kas būtu nepieciešams darbam.

Nestrīdies bezjēdzīgi. Palasi ko rakstīju pirms tam, un tur rakstīts ka mājas lietošanai to var izmantot. Un tad izlasi vēlreiz topika nosaukumu. Cilvēks prasa "kura XP versija ir labāka". Ja cilvēkam ir jāizvēlās ko vilkt no torrentiem tad der zināt ka XP Home ir tieši tas pats kas XP Pro, tikai Home daudzas lietas ir nogrieztas nost. Mani, un daudzus citus tracina ja nevar iedod permisijas failiem un folderiem. Ja nevar menedžēt userus zem administrative tools. Ja cilvēks vēlas sev mājās likt licencētu windows XP, tad protams cenas ziņā Pro ir ap 80Ls, bet home ap 50 Ls